La plantilla de Correus a la demarcació de Barcelona inicia una vaga de tres dies

Els sindicats denuncien el tancament de centres de repartiment i que es prioritzin les entregues de paquets d'Amazon

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La plantilla de Correus a la demarcació de Barcelona ha iniciat aquest dimecres una vaga de tres dies. L’aturada, convocada per la CGT i el SiPCT amb l’adhesió de la CNT, vol exigir una millora de les condicions de treball a les oficines. Segons els sindicats, la prevenció de riscos als diferents centres de treball és “insuficient” i la pressió laboral “va en augment”.

Alhora, denuncien el tancament de centres de repartiment en les localitats més petites i lamenten que es prioritzin les entregues de paquets d’Amazon, Wish o Aliexpress per sobre de cartes o notificacions. “Aquest fet comporta endarreriments en l’entrega de notificacions administratives que poden suposar recàrrecs en multes o impostos”, assenyalen.

“És del tot inacceptable que una empresa pública no vulgui dotar de les plantilles necessàries per a garantir que els actes administratius arribin a la ciutadania dins el termini i en la forma escaient”, subratllen els sindicats. En el comunicat publicat aquest dimecres, també recorden que els treballadors de la unitat de repartiment 4 de Sabadell porten gairebé dos mesos de vaga indefinida per reclamar un increment en el nombre de contractacions.

Per altra banda, els sindicats denuncien que la direcció de Correus a Catalunya es nega a reunir-se amb la representació legal dels treballadors. “Tenim clar que només la mobilització permetrà que la direcció es faci enrere en la seva intenció de precaritzar un servei que té 300 anys d’història”, conclouen.