Entitats del col·lectiu LGBTI convoquen una manifestació el 27 de juny a Barcelona

La marxa donarà cabuda a la reivindicació d'altres drets socials i es desmarca de les activitats del Pride!

Diverses entitats del col·lectiu LGBTI han convocat una manifestació “per l’alliberament afectiu, sexual i de gènere” dissabte que ve, 27 de juny, a Barcelona, en la qual també tindran cabuda altres reivindicacions com l’habitatge, el treball, els serveis públics, l’ecologisme o la immigració.

La manifestació començarà a les 18.30 hores a la plaça Universitat i es dirigirà fins a la plaça de Sant Jaume, on es realitzarà l’acte polític a les 20 hores sota el lema ‘Tenim història, tenim futur: unim els colors de totes les lluites!’, ha informat aquest dijous l’organització en una roda de premsa a l’Universitat de Barcelona (UB).

La marxa ha estat convocada pels moviments Crida LGBTI, Sin Vergüenza i l’Associació de Transexuals, Intersexuals i Transgèneres de Catalunya (ATC) a través de la ‘Xarxa pel 28J 2020 BCN’, i compta amb l’adhesió d’organitzacions socials i polítiques com ara Ecologistes en Acció, la PAH, el Sindicat de Llogateres, Arran i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), entre altres.

LLUITA COMPARTIDA

Els impulsors de la manifestació han reivindicat aquest dijous la necessitat de la marxa davant “les problemàtiques que comporta el capitalisme neoliberal, que s’han agreujat encara més a causa del Covid-19” i han defensat unir la reivindicació dels drets del col·lectiu LGBTI amb altres lluites socials.

“Tenim una lluita compartida pels drets socials i hem de treballar juntes per una societat millor”, han manifestat durant la roda de premsa, en la qual han anunciat que la manifestació comptarà amb sis blocs, un per cada color de la bandera LGBTI: feminisme i LGBTI, antiracisme, treball i serveis públics, habitatge, joves i ecologisme.

Entre totes les reivindicacions, els organitzadors han destacat dos especialment importants aquest 2020: la demanda del col·lectiu trans per la “autodeterminació de gènere i soberania corporal”; i la lluita antiracista i el moviment Black Lives Matter, així com els drets de les persones migrants.

Els impulsors de la concentració s’han distanciat de la celebració del Pride!, el Dia de l’Orgull, que han definit com “una festa, amb zero contingut reivindicatiu, amb unes carrosses que solament donen beneficis a empreses privades i patrocinadors que contribueixen a les deportacions i a la gentrificación de barris, entre altres coses”.

El festival Pride! Barcelona 2020 ha comunicat precisament aquest dijous la cancel·lació de la seva cita anual a causa de la prohibició d’esdeveniments massius en espais públics com a mètode de prevenció del coronavirus, i ha apostat per una edició “virtual i televisada” durant els dies 25, 26 i 27 de juny.

MESURES DAVANT EL COVID-19

En el context actual de l’epidèmia del coronavirus, els organitzadors han recomanat que les persones que tinguin símptomes de la malaltia “no surtin de casa” i donin suport a la manifestació a través de les xarxes socials o altres mitjans.

També han apel·lat a la responsabilitat de totes les persones que participin en la marxa, a les quals han demanat portar mascareta en tot moment, que intentin mantenir la distància social “quan sigui possible” i que facin ús del gel hidroalcohòlic.