El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha introduït l’ús de videotrucades entre aquells pacients que tenen covid-19 i els seus familiars. És una de les mesures principals que ha aplicat l’ens a l’Hospital de Sant Boi i als centres de la Xarxa de Salut Mental per facilitar el contacte entre ingressats i l’entorn més proper després que a mitjans de març es restringissin les visites. En aquest sentit, s’ha posat en marxa l’Equip de Suport Psicosocial i Espiritual, amb professionals centrats en les unitats assistencials i d’altres dedicats a l’atenció telemàtica. Les videotrucades s’estan prioritzant en el cas de malalts terminals, els quals reben l’ajuda d’un professional per poder parlar amb la família els últims instants de vida.
A banda de facilitar les comunicacions entre pacients i familiars, l’Equip de Suport Psicosocial i Espiritual se centra en fer intervencions psicològiques “que permetin fer aflorar plantejaments de final de vida i converses amb sentit”, destaquen des del Parc Sanitari. Posteriorment, a través de visites telemàtiques, acompanyen emocionalment els familiars i fan seguiment d’aquells que estan més afectats per la pèrdua i la situació de crisi sanitària i social.
Per un altre costat, pel que fa als diversos centres de la Xarxa de Salut Mental del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, els professionals d’aquest àmbit també treballen per a què les persones ateses que no poden rebre visites i que no tenen telèfon mòbil puguin realitzar videotrucades amb els familiars mitjançant l’ús de tauletes.
D’altra banda, a les residències que atenen persones amb discapacitat intel·lectual i la Unitat d’Hospitalització Especialitzada per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (UHEDI), cada dia es fan sessions de videotrucades.