El Museu de Cera de Barcelona torna rejovenit i més proper

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el primer tinent d'alcaldia Jaume Collboni han inaugurat l'equipament

El Museu de Cera reobrirà divendres les seves portes després d’una renovació integral dels personatges i una actualització tecnològica. Els germans Roca, Rosalia, Messi i Pau Gasol, Floquet de Neu, Greta Thunberg, Adele, Frida Khalo i Harry Potter, són només alguns exemples de l’intent d’actualització del museu. Un projecte que s’ha gestat durant l’últim any de la ma de d’Advanced Leisure Services (ALS, gestora d’altres espais culturals com el Castell de Montjuïc o el Palau Moja) en aliança amb empresaris diversos com Toni Cruz i que ha supost una inversió de 6 milions d’euros. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, han inaugurat el renovat espai aquest dijous.
Tal i com ja van detallar fa quinze dies els seus responsables, la renovació del Museu de Cera de Barcelona ha durat al voltant d’un any, després que els antics gestors es van vendre l’explotació de l’espai, entre altres raons, per la caiguda de visitants en els últims anys.

La reobertura del museu ha passat per plantejar un rejoveniment de la cartera de personatges que s’hi presenten. Dels 200 personatges històrics que s’hi exhibien en queden pocs, però també s’han restaurat. La resta, un 70%, són nous i en general més contemporanis, en un intent de connectar amb les noves generacions.

La nova presentació està organitzada en àrees temàtiques, de la selva al patrimoni cultural català, les lletres universals i la ciència, personatges de la música popular, artistes i cuiners, actors de cinema, esportistes i personatges de ficció, entre altres

No hi falten des d’algunes icones de la ciutat que mancaven, com Floquet de Neu, fins a la jove lluitadora pel clima Greta Thunberg, i molts altres personatges de la política i la cultura del segle XXI: Rosalía, Adele, Michael Jackson, The Beatles, Leonardo Di Caprio, Pau Casals, els germans Roca, Carme Ruscalleda, Messi, Pau Gasol, Marc Márquez, Greta Thunberg, per citar-ne uns quants.

Toni Cruz ha reiterat a l’ACN aquest dijous que la idea de tot plegat ha estat fugir “la idea del museu d’abans, de veure si la figura s’assemblava o no”. Ara, ha dit, els personatges han de ser “exactes” perquè la gent s’hi farà selfies, però al mateix temps “utilitzant la tecnologia es poden fer moltes coses, que la gent s’ho passi bé, creant un ambient familiar”.

Revitalitzar el museu i la Rambla

Cruz també comentava dies enrere que confien que les visites remuntin amb la nova proposta, i voldrien contribuir de passada a una revitalització de la Rambla com a espai d’ús ciutadà. “El museu va anar decaient perquè no hi havia personatges nous, la nostra idea és recuperar la història de Barcelona –en referència a la incorporació de personatges d’interès local- i que els barcelonins tornin al museu, com feien abans quan baixaven a Colom, pujaven a les Golondrines, etc. Hem de reivindicar les Rambles, i que no siguin només com són ara, si no que la gent de Barcelona hi baixi”, apunta Toni Cruz.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Parc Natural de Montsant aposta per recuperar l’activitat de pastura

Notícia següent

El festival NEU! amplia el nombre de dies de programació i se celebrarà del 15 al 30 de gener

Notícies relacionades