Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

El Mercat de les Flors torna a obrir una finestra al ‘Circ d’Ara Mateix’

El centre acull espectacles d'Animal Religion, el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel i la gran carpa del CirkVost

Per Nadal, del 26 de desembre al 10 de gener, el Mercat de les Flors acull una nova edició del cicle de circ contemporani ‘Circ d’Ara Mateix’. Inclou fins a set espectacles, gairebé tots protagonitzats per companyies locals, amb “mirades i llenguatges” actuals i no necessàriament familiars. Com a destacats, Animal Religion presentarà l’obra per a petits “… i les idees volen”, i un grup d’alumnes i exalumnes del Grau Superior de Circ del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel estrenaran la creació ‘Gender’, sobre les identitats de gènere. Els francesos CirkVost instal·laran la seva gran carpa a la Plaça Margarida Xirgu, i també hi haurà els espectacles de Mumusics Circus, Joel Martí i Pablo Molina, Amer i Àfrica, i Joan Català.
‘Circ d’Ara Mateix’ no és un cicle nadalenc ni dirigit exclusivament a públic familiar. És un cicle biennal de circ contemporani (estrenat el 2013) que, de fet, s’havia programat a l’abril i es va haver d’ajornar degut a la pandèmia. La directora del Mercat, Àngels Margarit, ha celebrat d’alguna manera aquesta circumstància, perquè ha permès presentar més espectacles i, sobretot, fer coincidir els muntatges de sala amb la instal·lació a la Plaça Margarida Xirgu de la “gran” carpa de la companyia CirkVost, i els seus números de trapezi “de gran format” amb música rock, al muntatge ‘Hurt me tender’. Feia anys que l’equipament anava al darrere dels francesos perquè instal·lessin la seva carpa, ha destacat Margarit.

Tal i com ha assenyalat el responsable de programació del Mercat, Marc Olivé, Circ d’Ara Mateix vol posar a disposició del públic els nous llenguatges del circ, i no només presentar propostes que puguin entretenir. “Donem espai a noves poètiques, i per això no treballem específicament un circ de Nadal, si no peces que podem presentar de manera regular durant la temporada”.

El cicle, d’altra banda, no és només un festival d’exhibició. El Mercat de les Flors col·labora amb la Central del Circ perquè diversos creadors facin una recerca, enguany dedicada al treball i el diàleg amb l’espai urbà, en un estatge de quinze dies. També s’organitzen tallers amb l’escola Rogelio Rivel, això sí, enguany en grups reduïts de sis infant.

D’Animal Religion a Joan Català

Són set els espectacles d’aquesta edició. L’estrena, el 26 de desembre, és per a CirkVost i la seva gran carpa. L’endemà s’hi afegirà (ja a l’interior del Mercat) el ‘Flou Papagayo’ de Mumusic Circus i, el seguent, l’espectacle ‘Random’ de Joel Martí i Pablo Molina. Un muntatge, aquest, escollit com a espectacle pel bienni 2018-2019 del projecte europeu Circus Next, amb 18 socis del continent.

A partir del 30 de desembre la companyia Amer i Àfrica estrenaran ‘Envà’, per a tots els públics a partir de 2 anys, i seguirà ja al gener Animl Religion, amb un espectacle també infantil (a partir de 5 anys) batejat ‘… i les idees volen’.

Alumnes i exalumnes del Grau Superior de Circ del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel estrenaran el 2 de gener ‘Gender’, un muntatge que reflexiona sobre les identitats de gènere amb voluntat de “no qualificar ni de posar etiquetes”. I tancarà el programa d’enguany Joan Català, amb ‘5.100’, una peça per a tots els públics on conviuen el circ, la música, la dansa, el gest i el teatre d’objectes. Amb la intenció d’evocar la feina de l’artesà, l’espectacle gira entorn del ferro com a matèria primera. Joan Català estableix un diàleg amb els objectes, essencials en el seu treball.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Diputació concedeix els ajuts de l’àmbit de la cultura afectats per la Covid-19

Notícia següent

Revolución Pata nos invita a pasar una Navidad Bestial

Notícies relacionades