El Govern estudia la pujada de preus dels aliments durant la Covid-19

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assegurat que el Govern està fent un estudi detallat de l’evolució dels preus en supermercats d’alguns productes de primera necessitat durant la pandèmia.

En declaracions a La Ser, Garzón ha explicat que la pujada dels preus que s’han apreciat en alguns aliments pot ser degut a “múltiples raons” i per això s’està avaluant diferents aspectes per comprovar si s’estan realitzant pujades abusives o no.

“Afortunadament al llarg de la pandèmia, la immensa majoria de les empreses i les persones estan tenint una responsabilitat exquisita, però també hi ha casos en la direcció contrària, com va passar amb algunes funeràries i en la venda de mascaretes”, en què el Govern va haver de limitar el preu.

El ministre de Consum ha explicat que sobre els productes que es venen en els establiments d’alimentació la situació per valorar aquests canvis de preus és “més complexa perquè hi intervenen més actors i és difícil dissociar el que podria ser element especulatiu, dels propis d’una situació que és extraordinària “.