Barcelona destina 7,5 MEUR per reactivar l’economia social i solidària i la de proximitat

Facilita 4 milions en crèdits i la resta en subvencions

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 7,5 MEUR per reactivar l’economia social i solidària, així com la de proximitat. Aquest paquet de mesures forma part dels 25 milions que el consistori va anunciar per afrontar les conseqüències econòmiques de la covid-19. 4 d’aquests 7,5 milions es donaran en forma de crèdits, gràcies a acords amb entitats de serveis financers ètics. En el paquet hi ha accions a sis i dotze mesos per ajudar a aixecar aquelles empreses, entitats i projectes que han estat afectats de forma molt important per la caiguda d’activitat, així com aquells que estaven en moments inicials del seu projecte socioeconòmic i sociocomunitari.

Al marge dels quatre milions en crèdits, també es donarà un milió més en forma de subvencions per a l’economia social i solidària (Enfortim l’ESS), així com 1.760.000 euros més per a l’economia de proximitat als barris (Impulsem el que fas). Els ajuts es poden començar a sol·licitar des d’aquest dimarts i durant un
termini de 30 dies naturals

Pel que fa a les subvencions del programa ‘Impulsem el que fas’, es valorarà especialment que els projectes contribueixin a abordar els efectes econòmics provocats per la crisi de la covid-19. A més, s’incorpora una nova modalitat de suport a la recuperació socioeconòmica als barris amb indicadors socioeconòmics per sota de la mitjana de la ciutat.

A més, s’ha creat el servei ‘Aixequem l’ESS’, per acompanyar i assessorar entitats i empreses en l’elaboració de plans de reactivació dels seus negocis davant la crisi de la covid-19. Estarà gestionat per Barcelona Activa.

L’àmbit de l’economia social i solidària aglutina un total de 4.500 empreses i organitzacions de sectors molt diversos, amb 60.000 treballadors.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha indicat que l’objectiu és “parar el cop de l’aturada econòmica a través d’ajuts i crèdits”, possibilitant que els projectes puguin continuar. Collboni ha subratllat que l’economia de proximitat és molt important perquè “ajuda a cohesionar”. Pel que fa a la social i solidària, ha destacat que és més resistent a la crisi i sempre té més recorregut, perquè “posa la persona al centre”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Govern estudia la pujada de preus dels aliments durant la Covid-19

Notícia següent

Creix la morositat en les comunitats de propietaris

Notícies relacionades