El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou celebra 20 anys

Sota el lema #obrimelsulls, el certamen tindrà lloc del 21 al 24 d'octubre

El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou celebra els seus 20 anys amb la programació de 20 espectacles del 21 al 24 d’octubre. Sota el lema #obrimelsulls, Escena Poblenou reivindica enguany una escena presencial “per mirar-nos en l’altre i per mirar el món que ens envolta, oferint espectacles, diàlegs i tallers que aposten per llenguatges artístics diversos i compromesos”. Com han destacat els organitzadors, Escena Poblenou “continua en la 20a edició la seva trajectòria de resistència, sempre sota la direcció d’Ada Vilaró, fent un festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinari, implicat amb la ciutat i amb la realitat social actual”.

Els 20 espectacles que programa enguany Escena Poblenou inclouen 6 propostes embrionàries, 1 proposta en procés de creació i 13 peces acabades, 3 de les quals són treballs d’artistes que ja han passat pel festival i que Escena Poblenou recupera per celebrar la seva vigència i valor.

Amb 4 espectacles de teatre, 3 peces de dansa, 5 propostes híbrides, 7 espectacles de circ i clown i 1 concert, la programació del festival “continua defensant les propostes escèniques contemporànies, multidisciplinàries i compromeses, la implicació amb la ciutat i amb la realitat social actual, el suport a la creació, la reivindicació de l’espai públic i una forta presència de dones creadores”.

Escena Poblenou també continua apostant fort pel suport a la creació amb el projecte Embrions, que arriba a la seva 8a edició i que acompanya el procés creatiu i dona visibilitat a projectes en estat de gestació. Per celebrar els vint anys, el festival ha convidat a joves que ronden la vintena a formar part de la comissió del projecte Embrions, que recolzarà 6 propostes que s’estrenaran al festival i es podran veure en una única sessió itinerant, seguida per un diàleg amb els artistes.

El festival ofereix també el focus Escena Balear, amb la voluntat de crear sinergies amb l’escena de creació contemporània de les Illes Balears i que inclou dos espectacles. Escena Poblenou també torna a oferir una àmplia programació familiar dins de la tercera edició del Festival Valentina, amb tres espectacles, i segueix potenciant la seva línia educativa i de treball amb joves, a través de propostes, tallers i activitats.

Entre les propostes teatrals hi ha ‘Sfumato (Assajant per la caiguda dels contorns)’ de la companyia Llum de Fideu; ‘Congrés a l’acomodació’, del col·lectiu Zona 6; ‘Rebota, rebota y en tu cara explota’, d’Agnès Mateus i Quim Tarrida, i ‘Vitamina Aire’ de la companyia Sisme Creatiu. Pel que fa la dansa, ‘Reverb’, de Cecilia Colacrai; ‘It’s a real co-incidence’, de Gráinne O’Carro & Sophie Kasser, i ‘Likes’, de Núria Guiu. Algunes de les propostes de circ són ‘Vermut a Venus’, de Las Sistars i Marta Camuffi, ‘Teatre de paper’, de Cia Rauxa i ‘Runa’ de Cia 104º.