El 20% dels casos de covid-19 ja són de la variant britànica a Espanya

La ministra de Sanitat diu que els nous contractes que negocia la CE inclouen l'eficàcia per a les noves variants

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha estimat que el 20% dels casos de covid-19 a l’Estat espanyol ja són de la variant britànica i ha dit que n’hi ha 613 confirmats. De la variant sud-africana n’hi ha set i de la brasilera tres.
Darias ha dit que cal seguir mantenint mesures, com la restricció de vols o les quarantenes per a viatgers d’aquests països, “el temps que sigui necessari” i “fins que hi hagi un major coneixement d’aquestes variants”.
En aquest sentit, la ministra ha explicat que els nous contractes de vacunes que està negociant la Comissió Europea “inclouen l’eficàcia vacunal per a les noves variants” la qual cosa és “molt important”. També ha avançat que a l’abril hi haurà un increment “substancial” del nombre de dosis.
Darias ha remarcat, en una compareixença aquest dijous a la comissió de Sanitat del Congrés, que la corba del virus i la transmissió estan baixant “lentament” però ha dit que la situació segueix sent “d’alt risc” amb una incidència acumulada en els últims 14 dies de 349 casos per cada 100.000 habitants. “Hem de ser molt prudents”, ha dit, i mantenir mesures i relaxar-les de manera “progressiva”.

La ministra de Sanitat també ha explicat que s’ha acordat reactivar el grup de seguiment de la situació dels temporers amb el Ministeri d’Agricultura per coordinar actuacions de cara a la pròxima temporada, ja que durant la segona onada va ser origen d’alguns brots.