Durant els mesos de maig i juny es podran vacunar entre 15 i 20 milions de persones

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha estimat que, durant els mesos de maig i juny, es podrien vacunar contra la covid-19 entre 15 i 20 milions de persones a Espanya, segons ha assenyalat a Sant Sebastià, on ha ofert una roda de premsa a la Subdelegació del Govern central a Guipúscoa.

En la compareixença, ha explicat que tenen un pla d’immunització de tres etapes, en què en el primer tram es vaccinaran uns dos milions i mig de persones. En concret, la gent gran de les residències, els professionals sanitaris que les atenen, els que “estan en primera línia”, i els grans dependents.

Illa creu que al gener i febrer es podrà cobrir aquesta primera etapa i considera que, a principi de gener, començarà la campanya d’immunització, tot i que encara no hi ha “una data concreta”. “El que puc garantir és que Espanya estarà preparada perquè, quan arribin les primeres dosis, les puguem començar a administrar”, ha apuntat.

El ministre, que ha dit que les dosis arribaran de manera “progressiva, no pas totes alhora”, ha precisat que la previsió és que, cap al mes de maig i juny, es puguin immunitzar entre 15 i 20 milions de persones a Espanya.

No obstant això, ha indicat que hi ha dos “condicionants”, el primer, que l’Agència Europea del Medicament autoritzi les vacunes aviat, i el segon, l'”entrega efectiva” de les companyies.

Així mateix, ha assegurat que Europa només administrarà els vaccins que siguin “segurs i eficaços” i, per tant, ha advertit que actuaran contra els que “diuen que les vacunes no són segures”. “En aquesta història, pocs acudits i menys bromes”, ha advertit.