Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Col·lectius feministes convoquen unes 60 concentracions a Catalunya

La principal està convocada a Barccelona a les 18.30

Diversos col·lectius feministes han organitzat aquest diumenge i dilluns unes 60 concentracions pel dia internacional de la Dona, segons dades que la Conselleria d’Interior de la Generalitat ha facilitat a Europa Press.

La principal, que convoca Vaga Feminista, se celebra aquest dilluns al passeig de Gràcia de Barcelona a les 18.30, entre l’avinguda Diagonal i la Gran Via, en format estàtic i “amb totes les mesures de seguretat” contra la covid-19, segons les organitzadores.

Coincidint amb la vaga feminista que han convocat els sindicats, es preveu que hi assisteixin unes 3.600 persones, que és l’aforament màxim previst en els vuit trams en què es dividirà la concentració, per respectar els 2,5 metres quadrats de separació entre participants.

La Generalitat preveu l’assistència dels consellers Meritxell Budó, Àngels Ponsa i Ramon Tremosa; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, i la directora de l’organisme, Núria Ramon.

Vaga Feminista també ha organitzat aquest dilluns a les 21 hores una acció que es podrà seguir des de casa i que consisteix a guarnir els balcons en suport a les treballadores essencials, i a fer soroll i llums per recordar la bretxa salarial que pateixen les dones, també en serveis com la sanitat i les cures.

Diumenge ja es van organitzar a més de 20 localitats de tot Catalunya “passejades feministes” només per a dones i trans, amb el lema ‘Volem caminar tranquil·les de dia i de nit’, amb l’objectiu de reivindicar el carrer com un espai segur i denunciar les agressions, l’assetjament i les violacions.

“NO QUEDAR-SE A CASA”

Vaga Feminista ha fet una crida a “no quedar-se a casa” malgrat les dificultats que suposa el coronavirus, i ha recordat que la crisi ha impactat més en les dones treballadores i que les actuals condicions laborals continuen fent necessària la protesta i la vaga aquest 8 de març.

“Som molt conscients del context i la situació que vivim, però precisament per això creiem que és importantíssim que el moviment feminista estigui al carrer”, va dir recentment una de les portaveus del col·lectiu, Sílvia Alberich, quan va presentar els actes.

CONVOCATÒRIES SINDICALS

La UGT de Catalunya celebra aquest dilluns una assemblea general en la qual presentaran l’informe ‘I el 9, què?’ i preveu llegir un manifest al balcó de la seva seu històrica a la Rambla Santa Mònica de Barcelona, a més de participar en el tram mixt de la concentració estàtica de Barcelona.

CCOO de Catalunya durà a terme una acció reivindicativa amb el títol ‘Pintem els carrers de lila’ davant la seu del sindicat a Barcelona i després llegirà un manifest del 8 de març.

La Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya van convocar fa dues setmanes una vaga general laboral aquest dilluns.

Tots dos sindicats van registrar davant la Conselleria de Treball un preavís de vaga de 24 hores en els sectors públic i privat, en el qual al·legaven que aquest any s’han agreujat tots els motius que els van portar a fer vaga els anys anteriors.

La Intersindical-Confederació Sindical Catalana (I-CSC) va registrar una convocatòria de vaga de 24 hores a Catalunya aquest dilluns: afecta treballadors assalariats, funcionaris públics, personal estatuari i altre personal administratiu, de tots els sectors productius i de serveis –incloent totes les administracions–.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen − sixteen =

Notícia anterior

26 morts més a Catalunya per coronavirus

Notícia següent

Una concentració feminista talla el Pont Universitat i l’avinguda Catalunya de Lleida

Notícies relacionades