Catalunya elimina les quarantenes a les residències entre els usuaris vacunats

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha estipulat que els usuaris de les residències catalanes no hauran de dur a terme quarantenes quan siguin contactes estrets d’un cas positiu de coronavirus pel desplegament de la campanya de vacunació en aquests centres, ha informat en un comunicat.

Així es desprèn de l’actualització del protocol per prevenir i gestionar la infecció de la covid-19 en l’àmbit de les residències, que ha publicat el departament aquest dijous.

El protocol vol “recuperar la quotidianitat de la vida” als centres residencials, reprendre activitats lúdiques i terapèutiques i flexibilitzar la possibilitat de visites i sortides del centre.

Així, quan un resident entri en contacte amb un positiu, com que no es considerarà un contacte estret, no es duran a terme cribratges i només es faran proves diagnòstiques si presenten símptomes compatibles amb la covid-19.

Respecte als nous ingressos, les persones que estiguin vacunades no s’hauran de fer una PCR ni quarantena de 14 dies quan entrin a una residència amb més d’un 85% dels usuaris “correctament vacunats”.

Les visites es mantenen a les residències verdes i taronges i no es limita el nombre de visites setmanals, tot i que sí que s’hauran de mantenir les mesures de protecció durant les trobades amb els residents.

El protocol també inclou restablir les sortides dels residents a l’exterior, acompanyats del personal del centre o de familiars, sempre que es compleixin les mesures de protecció.

Així mateix, les sortides que durin més de tres setmanes no requeriran ni PCR ni quarantena dels usuaris correctament vacunats quan tornin al centre residencial.

Els cribratges al personal dels centres es mantenen però el protocol indica que s'”espaiïn en funció del risc de rebrot” de cada àrea de gestió assistencial o municipi gran.