Barcelona destina 20,5 MEUR a la rehabilitació d’habitatges

El consistori calcula que les ajudes beneficiaran més de 6.500 pisos

El Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha obert una convocatòria d’ajudes de rehabilitació amb una despesa total de 20,5 milions d’euros (MEUR). A més de millorar les condicions del parc residencial de la ciutat, la convocatòria vol millorar l’eficiència energètica dels edificis en un context d’emergència climàtica i crear llocs de treball davant l’impacte econòmic i social de la pandèmia del coronavirus.

L’Ajuntament de Barcelona calcula que els 20,5 MEUR i la inversió privada vinculada suposaran una injecció total de 82 MEUR, la creació de prop de 4.600 llocs de feina i la reducció en un 20% de la demanda energètica dels edificis. La suma de les diferents línies d’ajuts permetrà arribar a 6.573 pisos i més de 16.000 persones.

La convocatòria de rehabilitació té cinc modalitats d’ajudes. Una línia nova de subvencions és per a la millora de l’interior d’uns 750 pisos, amb ajudes de fins a 4.000 euros i una inversió total de 3 MEUR.

També s’obre una línia per millorar elements comuns amb eficiència energètica, amb un total de 6,3 MEUR; 6,2 MEUR per a finques d’alta complexitat; 2,5 per captar i rehabilitar pisos per a la borsa de lloguer i 2,5 MEUR per a la regeneració urbana a Canyelles i al Sud-oest del Besòs.