Ataquen la seu del diari ‘El Periódico’

Han trencat els vidres llençant pedres

Els vidres de la porta de la redacció d''El Periódico' esbotzats durant la tercera nit d'aldarulls a Barcelona per l'empresonament de Pablo Hasel. ACN

El centre de Barcelona viu la tercera nit de protestes violentes per l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasel. Cap a quarts de nou del vespre s’han començat a viure els primers moments de tensió davant de la Conselleria d’Interior. Després de donar algunes voltes per la zona, els manifestants han començat a llençar objectes i petards a la policia, han arrencat algunes llambordes del terra i després han cremat contenidors per la zona.

Poc després de les 7 de la tarda no hi havia ni una desena de persones al centre de la plaça. Poc a poc s’ha començat a omplir i un petit equip de so ha permès a alguns dels presents cantar rap davant de la resta de manifestants. Mentrestant, els antiavalots dels Mossos tenien fortament custodiada la seu de la Conselleria d’Interior, just allà al costat, i el trànsit estava tallat al passeig Sant Joan.

Cap a les 8 del vespre el miler de manifestants han començat a moure’s per aquella zona de l’Eixample, donant voltes fins a tornar davant de la Conselleria d’Interior, on han començat els llançaments de pedres i petards contra els agents.

Els Mossos han informat que a alguns manifestants violents han trencat amb pedres els vidres de la seu del diari ‘El Periódico’, al carrer Consell de Cent. En una piulada, el Col·legi de Periodistes ha condemnat l’atac i ha donat suport als periodistes: “Prou! Com s’ha de dir que els periodistes només treballem per garantir el dret a la informació?”.

Poc abans de les 9, grups d’esvalotadors han fet una barricada de grans dimensions a la confluència dels carrers Aragó i Bailen que està cremant.

Els manifestants també han vandalitzat un establiment comercial al carrer Bailèn, han arrencat senyals de trànsit i prenen foc a barricades a la zona dels carrers Bailèn, Aragó, Girona i València. El foc arriba als arbres i podria afectar els veïns.

Molts dels manifestants han arrencat llambordes, senyals de trànsit, testos de plantes i altres objectes del mobiliari urbà que mouen per fer barricades i llancen als agents i vehicles policials que es mouen per la zona. També han buidat els contenidors de vidre per agafar-ne el contingut.

Segons els Mossos, al carrer Mallorca amb passeig de Sant Joan efectius policials que feien el trasllat d’una persona detinguda han patit llançaments per part d’un grup de manifestants. Un agent ha resultat ferit amb un cop al cap. En altres punts de la zona també ha resultat ferit algun manifestant.

Paral·lelament, a Sabadell, grups violents han fet llançaments d’ous, tanques i ampolles a la línia policial de Mossos d’Esquadra, davant de la comissaria del Cos Nacional de Policia. També hi ha barricades amb contenidors cremant.