Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Salou se suma al Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport

Avatar photo

L’alcalde de Salou, Pere Granados, vol transmetre un missatge de concòrdia, respecte i bona convivència entre totes les persones que practiquen qualsevol tipus d’activitat esportiva, independentment de quina sigui la seva orientació sexual i afectiva

L’Ajuntament de Salou se suma al Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport, que se celebra demà divendres, dia 19 de febrer. Des del Consistori, l’alcalde de Salou, Pere Granados, vol transmetre un missatge de concòrdia i de bona convivència dins de les activitats esportives, per tal que se celebrin seguint les normes del joc i es respecti la orientació sexual de cada persona, sigui quina sigui.

Les accions homofòbiques són reprobables i denunciables, atès que atempten contra la dignitat de la persona i la seva llibertat individual.

Per la seva banda, el regidor David González, des de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, ha manifestat la necessitat de denunciar qualsevol mena d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació, envers aquest col·lectiu, tant dins com fora del terreny de joc.

El regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, que qualifica molt positivament que es doni visibilitat des de Salou a una jornada internacional contra l’homofòbia a l’esport, ha demanat consciència social i tenir una actitud respectuosa amb les persones, ja que aquesta també forma part de les regles del joc.

Demà passat, dissabte i diumenge, dies 20 I 21 de febrer, per tal de commemorar aquesta efemèride internacional, s’ha programat la realització d’una fotografia, en el context dels partits de categoria nacional que es juguin a Salou. Els àrbitres i capitans dels equips portaran una pancarta reivindicativa i una bandera irisada per tal de reivindicar la llibertat sexual i el respecte dins de l’àmbit esportiu. Així, el dissabte a les 16.30 h, al Pavelló Salou Centre, es jugarà el partit del Salou Futbol Sala Vs Manresa, categoria Juvenil. I el diumenge, a les 12 h, al mateix lloc, partit del Salou Futbol Sala Vs Barceloneta, categoria sènior. Ambdós encontres es disputaran a porta tancada, però acolliran l’acte simbòlic pel Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport.

Així mateix, al llarg d’aquesta setmana, a partir del dimarts, dia 16 de febrer, s’han realitzat diferents accions reivindicatives a les principals instal·lacions esportives municipals, com per exemple, la col·locació d’un roll-up al hall de la piscina; la col·locació de cartells als Pavellons municipals, a l’estadi, a la seu del Club d’Escacs de Salou, a la del Club de Ping Pong, a les pistes de petanca de Salou i al Club Nàutic.

Avui es publica un cartell a les xarxes socials de l’Espai Mas i a l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Salou. També s’adequarà l’espai Igualtat a la Intranet de l’Ajuntament, on es penjarà el cartell reivindicatiu del 19-F.

Dilluns, dia 22 de febrer, es publicarà a les xarxes socials de l’Espai Mas, Esports i de l’Ajuntament de Salou les fotos que es facin dissabte i diumenge, amb els esmentats equips esportius.

D’altra banda, des del Servei d’Atencio Integral (SAI), de l’Ajuntament de Salou, es vol mostrar l’agraïment a les entitats de Salou per la seva colaboracio i compromís en sumar-se a aquesta campanya i són convidades, en cas de fer alguna acció específica commemorant el 19-F, a enviar un mail a l’adreça electrònica [email protected] per explicar-ho i també que es puguin etiquetar a les xarxes amb el hashtag #jorespectoitu

L’esport i l’activitat física formen part de la vida de moltes persones i és per això que la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, introdueix criteris d’acció positiva contra qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, indentitat de gènere o expressió de gènere en les activitats, esdeveniments i instal·lacions esportives.

La Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia vigent a Catalunya vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI i evitar-los situacions de discriminació i violència, per assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

En el context actual, en què la llibertat sexual es veu amenaçada i, en alguns casos, atacada a la nostra societat, la jornada té com a objectiu el fet de garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol mena de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. La diferència i la diversitat enriqueixen i transformen la societat, una transformació que s’ha de reflectir en el dret universal de gaudir de la pràctica de l’esport pels beneficis que suposa per a la salut de les persones.

El Dia Internacional contra l’Homofòbia en el futbol es commemora el 19 de febrer, data en que va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d’origen nigerià, Justin va cursar la major part de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. En record a la memòria d’aquest jugador i amb l’objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l’homofòbia a l’esport.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ataquen la seu del diari ‘El Periódico’

Notícia següent

Hi ha 52 persones ingressades per COVID als centres sanitaris de Blanes i Calella

Notícies relacionades