🌧 Arriben els ruixats i el fred a Catalunya!

Reculen les temperatures dels darrers dies, semblants a les de maig, i avancen cap a un ambient de principis de març. L’arribada del fred farà desaparèixer la calor durant uns quants dies. Un sistema frontal ens travessarà de matinada, ens durà aire fred i una mica d’inestabilitat, que es traduirà en ruixats, tal i com explica TV3.

Sol, ruixats, neu i vent

El dia es llevarà amb mig país serè, el Pirineu i les Terres de l’Ebre, i la resta del país amb força núvols, cobert des del sud de les comarques de Girona fins a Lleida i Tarragona. Matinada de pluguis a Osona, la Selva, el Vallès, el Maresme i punts de l’àrea de Barcelona, que minvaran cap al migdia.

Durant la tarda només quedaran alguns ruixats dispersos a Osona i comarques de l’entorn, i de cara al vespre en punts del Berguedà i el Solsonès. Caurà neu en una cota de 1.100 metres al Montseny, Collsacabra, Cadí i Port del Comte. També caurà algun ruixat molt feble al massís del Port.

Aquests núvols apareixeran com un efecte col·lateral del vent de tramuntana en superar l’Empordà. El vent del nord girarà sobre el mar a xaloc i durà cap a la costa humitat i ruixats. Hi haurà tramuntana moderada amb cops forts a l’Empordà. El cerç bufarà fins a mig matí amb cops moderats.