Viladecans prohibeix la circulació de patinets elèctrics a les voreres

Els vehicles els podrà portar una única persona, major de 16 anys i equipada amb casc

Viladecans ha modificat l’ordenança de circulació per regular l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP), entre ells els patinets elèctrics, a la ciutat. Així, des d’aquest mes d’agost aquests vehicles no podran circular per les voreres. Ho hauran de fer per les calçades de la xarxa secundària a una velocitat màxima de 25 km/h. L’ordenança inclou que els patinets els ha de conduir un major de 16 anys, que l’ús de casc és obligatori i que queda prohibit dur acompanyant.
Pel que fa a l’assegurança de responsabilitat civil, es recomana però només serà obligatòria si s’utilitza el vehicle per a una activitat econòmica. Tot i que les sancions previstes arriben als 1.000 euros , no s’aplicaran fins el 2021 perquè la ciutadania s’hi habituï.

La normativa també estableix criteris de conducció, com reduir la velocitat i prendre precaucions en llocs concorreguts i en situacions meteorològiques o físiques que ho aconsellin. A més, als encreuaments de carrils bici amb calçades s’ha de minorar la velocitat i, si no hi ha pas específic per al carril bici, travessar-les a peu.

Voreres més segures

Els patinets elèctrics i la resta de VMP tenen prohibit circular per totes les voreres, sigui quina sigui la seva amplada, amb l’única excepció dels carrils bici que discorren a sobre. En aquest cas, la seva velocitat ha de ser d’un màxim de 10 km/h, com quan circulin per parcs o per carrers amb prioritat per a vianants, que no estan catalogats com a voreres. Pel que fa a la seva circulació per les calçades, poden fer-ho als carrers de plataforma única, als carrers de la xarxa secundària de sentit únic i amb velocitat limitada a 30 km/h i als ciclocarrers.

Difusió de la nova regulació abans de sancionar

L’ordenança estableix una sanció de 200 euros per circular pels espais no permesos, el mateix import que per fer-ho amb auriculars o manipulant el telèfon mòbil, sense dur correctament posat el casc o sense llums ni peces de roba reflectants a la nit. La sanció per conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues pot arribar als 1.000 euros.

Fins al gener del 2021, l’Ajuntament promourà el coneixement de la nova regulació i no imposarà multes en relació als espais per on circular, tot i que les persones usuàries sí poden ser sancionades per no complir amb les mesures generals d’ús dels VMP, ja vigents en la normativa estatal des de l’any 2019. L’Ajuntament canalitzarà a través de les Agents Cíviques una campanya informativa, que també es difondrà a través de les xarxes socials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les proves PCR per detectar asimptomàtics a Lleida ciutat començaran divendres al barri de Balàfia

Notícia següent

La Guàrdia Urbana de Figueres retira 66 cotxes abandonats als carrers entre el juny i el juliol

Notícies relacionades