Sant Boi de Llobregat destina 700.000 euros a un pla de xoc per a l’inici del curs escolar

Inclou mesures com un servei d'atenció domiciliària a famílies amb un fill que doni positiu per covid-19 a l'escola

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha destinat 700.000 euros a un pla de xoc per facilitar la tornada a l’escola i garantir una educació segura i igualitària en un curs marcat per la covid-19. L’objectiu és la creació d’un ecosistema local que aporti valor estratègic a l’activitat educativa, entenent-la també com un motor econòmic i, alhora, com un camp de proves per augmentar la resiliència sanitària de la ciutat.

Entre les propostes del pla hi ha un servei de suport d’urgència a famílies i escoles en cas que un alumne manifesti símptomes compatibles amb la malaltia. L’objectiu és facilitar l’acolliment i la cura d’urgència durant les primeres hores fins que la família es pugui organitzar per ocupar-se’n a partir de l’endemà.

De la resta de mesures destaca un ajut en forma de targeta moneder que es distribuirà entre les famílies amb infants i joves fins els 25 anys que han vist reduïts els seus ingressos a causa de la pandèmia. Els ajuts seran de 200 euros per alumne per gastar en material escolar o altres productes en 250 establiments de la ciutat.

També es destinaran recursos a la contractació de 10 joves en situació de precarietat laboral que donaran suport a les escoles i els instituts adaptant el funcionament dels centres a les necessitats de la pandèmia duran t el primer trimestre del curs, mitjançant tasques de logística, informació i control.