Molins de Rei celebra el Dia de l’Orgull LGTBI

L’Ajuntament ha organitzat diverses activitats durant tot el mes per commemorar els drets de les persones LGTBI.

Imatge d'arxiu LGTB.

Molins de Rei commemorarà el proper 28 de juny el Dia de l’Orgull i Alliberament LGTBI per reivindicar els drets i les llibertats de les persones LGTBI amb una programació especial.

Els actes i les activitats s’inicien el dimecres 9 de juny i s’allargaran fins al 28 de juny amb l’acte de la lectura del manifest institucional i la presentació del Pla LGTBI 2020-2023.

L’Ajuntament de Molins de Rei, tal com explica la regidora de Feminismes i LGTBI, Jessica Revestido, “treballa per representar i visibilitzar aquest col·lectiu. L’únic camí per reivindicar els seus drets i llibertats és el del respecte, la tolerància i la igualtat”.

Programació

  • 9 de juny, a les 18.30 h – Projecció amb cinefòrum: Las ventanas abiertas, de Michèle Massé (Espanya – França, 2015). Lloc: Biblioteca el Molí

 Inscripcions: https://ja.cat/lasventanasabiertas

  • 18 de juny, a les 17.30 h –  Espectacle de titelles (+3 anys): Blauró: el poble que només coneixia dos colors, a càrrec de La Boia Teatre. Lloc: Biblioteca el Molí

Inscripcions: https://ja.cat/blauro

  • Del 28 de juny al 16 de juliol – Exposició “Estima com vulguis”. Lloc: Biblioteca el Molí

  • 28 de juny, a les 19 h – Lectura del manifest i presentació del Pla LGTBI 2020-2023. Lloc: Biblioteca el Molí. Inscripcions: https://ja.cat/plalgtbi

  • 3 de juliol, a les 20h – Festa de l’Orgull LGTBI. Lloc: Pati de la Federació Obrera.

El pròxim 28 de juny, es presentarà el Pla Municipal LGTBI de Molins de Rei 2020-2023, aprovat el passat 4 de juny de 2020 pel Ple municipal. Aquesta presentació es va veure ajornada per la pandèmia.

El Pla té el propòsit d’incidir en les diferents dimensions de la discriminació per aconseguir la igualtat real dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transexuals i intersexuals, i dels grups en què s’integren. Per això, es recullen un conjunt d’accions orientades a assolir els objectius establerts. Així mateix, s’han concretat indicadors d’avaluació que permetran fer un seguiment del grau d’assoliment de les  accions que s’han classificat a partir de tres terminis de realització: a curt, mitjà i llarg termini. Els àmbits d’actuació treballats es concreten en tres línies estratègiques: L1: compromís institucional; L2: formació i sensibilització, i L3: participació i visibilitat.

En el marc de les activitats previstes, també es vol donar a conèixer  la Guia de recursos LGTBI+ del Baix Llobregat, un recull on-line d’informació pràctica, completa i actualitzada sobre els diferents recursos, serveis i entitats existents al Baix Llobregat, adreçat a les persones LGTBI.

La guia és fruit de la col·laboració entre tots els ajuntaments de la comarca i el Consell Comarcal, i és una de les accions contemplades al Pla per la diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat, 2020-2024.

Totes aquestes accions s’emmarquen dins el Servei d’Atenció Integral LGBTI de Molins de Rei (SAI), que ofereix assessorament personalitzat a persones i famílies LGBTI, al seu entorn i a qualsevol persona interessada, i es troba ubicat a Ca n’Ametller (c. Jacint Verdaguer, 95 bis. Tel. 93.680.37.31 – Horari d’atenció amb cita prèvia: dilluns, de 9 a 13 h).