La Generalitat tanca la residència privada Maricel de Canet de Mar

Afers Socials garanteix el trasllat dels 36 residents actuals a un altre centre

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha tancat de forma cautelar i immediata la residència privada Maricel de Canet de Mar (Maresme), després de constatar que acumulava “greus mancances”. Segons la Generalitat, una inspecció a aquest centre de gent gran va detectar irregularitats “molt greus” relacionades amb la manca de personal, l’incompliment de protocols i l’obstaculització de l’acció inspectora.

El tancament és el punt i final a un procediment sancionador que va començar al novembre, quan es van detectar cinc possibles faltes molt greus i una de greu. En aquell moment es va intervenir la gestió per resoldre un brot de covid-19. A la residència hi viuen 36 avis que la Generalitat traslladarà a un altre centre.

Segons ha informat Afers Socials, amb la intervenció es va assignar la gestió del centre a Suara Serveis, que va prendre les mesures necessàries per reconduir la situació i garantir l’assistència i correcta protecció a les persones grans que hi viuen.

Actualment la residència no té cap cas de covid i la intervenció del nou gestor ha permès introduir millores en el funcionament del centre amb, per exemple, més dotació i més formació. Amb tot, la propietat no s’ha compromès ni a mantenir aquestes solucions ni a facilitar el seguiment i el control de la situació, fet que ha portat la Generalitat a tancar les instal·lacions.