Els infants de Viladecans lliuren les seves cartes als Reis al Magatzem Reial

La Cavalcada Reial se celebrarà el 5 de gener, des de les 18.30 hores i amb restriccions

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Els nens i nenes de Viladecans lliuren aquests dies les seves cartes als Reis d’Orient al Magatzem Reial instal·lat a Cúbic, des d’ahir, 2 de gener, i fins demà, de 18 a 21 hores. Durant tres dies (2, 3 i 4 de gener) les famílies que han aconseguit entrades al web d’Atrium poden entrar a un espai ple de màgia on poden conèixer als i les ajudants de Ses Majestats i entregar-los les cartes, però també descobrir com preparen els regals, cadascun etiquetat amb el nom que toca, i com el Sereno Isidro els ajuda a organitzar-se per no equivocar-se amb els carrers.

Els Reis d’Orient, amb la col·laboració de Caviga i la Companyia Bicicletes sense Rodes, han tornat enguany a demanar l’edifici Cúbic a l’Ajuntament per instal·lar allà el seu magatzem, l’espai on es preparen tots els regals que els nens i les nenes de Viladecans demanen a les seves cartes. Si bé l’any passat només es va poder donar un cop d’ull des de la porta, a causa de la COVID-19, aquesta vegada es pot descobrir el seu interior. Així i tot, l’aforament s’ha hagut de limitar.

Esperant la màgia del dia 5

Per anar escalfant motors abans de la nit de 5 de gener s’han previst altres activitats per passar els nervis davant l’arribada dels Reis. La tarda d’avui, 3 de gener, es presenta una cita a Atrium Viladecans per saber més sobre els Reis d’Orient, ja que, d’una banda, s’estrena el conte que explica com arriben Ses Majestats a la ciutat. I, d’altra banda, es podrà veure l’espectacle Nit de Reis, de La Roda Produccions. Un aventura en què en Pau ha de recuperar les cartes perdudes perquè els infants puguin tenir joguines. Les entrades per a aquesta activitat, molt esperada, ja estan esgotades.

Contribució solidària perquè cap infant es quedi sense joguina

Les dues activitats prèvies a Reis, el Magatzem dels Reis i l’espectacle Nit de Reis, contribueixen a la campanya de Creu Roja Cap nen sense joguina. Per poder accedir a aquestes activitats cal comprar l’entrada a través del web atriumviladecans.com, i les de l’espectacle ja estan exhaurides. Cadascuna d’elles té un preu simbòlic d’un euro i, per facilitar el major nombre de famílies participants, com a màxim se’n poden agafar quatre entrades per persona.

Aquesta no serà l’única activitat solidària que es farà a la ciutat. La UD Viladecans, dins el seu torneig de Nadal, ha recollit joguines i aliments per a Creu Roja. També Sierra Norte ha recaptat fons en el seu concert de nadales per al Punt Solidari, una iniciativa que facilita productes de primera necessitat a les persones de la ciutat amb menys recursos. El Centre Comercial Vilamarina també ha participat en aquesta campanya amb la seva jornada solidària.

Els Reis tornen a recórrer els carrers, encara que amb restriccions

La benvinguda als Reis aquest any serà molt especial. La cavalcada torna a sortir als carrers i Ses Majestats estan especialment contentes per recuperar el recorregut amb les seves carrosses, encara que es demana que la ciutadania no faci aglomeracions als carrers. Com a mesura de prevenció contra la COVID, no es farà l’acte previ d’entrega de la Clau màgica davant d’Atrium, els Reis d’Orient no agafaran cartes al final de la cavalcada i tampoc llençaran caramels des de les carrosses. És important repartir-se per l’itinerari per evitar molta gent reunida.

El recorregut de la Cavalcada serà el 5 de gener, des de les 18 hores, començant per l’avinguda de Josep Tarradellas, el carrer d’Àngel Arañó, carretera de Sant Climent, rambla Modolell, avinguda de la Generalitat i carrer de Jaume Abril.

A més de les carrosses dels tres Reis, a la cavalcada es podran veure l’Estrella d’Orient, el Mamut, la Carbonera o personatges fantàstics. Tots ells coordinats pel Sereno Isidro perquè surti perfecta i amb l’ajuda de diverses entitats locals: Caviga, Cia. Bicicletes sense Rodes, la Colla del Mamut, JMV Line Dance, Diables de Viladecans, Viladecans Contra el Càncer, Asdivi, Federació d’Estudiants, Associació Dreambox, el Club Rítmica La Unión i l’Associació de Percussió Sankofa.