Fisersa assumeix la neteja viària de Figueres

L'empresa està rebent nova maquinària per millorar el servei

Un operari treballant en la neteja viària de Figueres. CEDIDA

L’empresa municipal Fisersa assumeix des de dissabte el servei de neteja viària de Figueres. L’ens va començar a rebre la nova maquinària a finals de l’any passat amb escombradores d’última generació i en les properes setmanes incorporarà nous vehicles a la flota. En total, s’ha fet una inversió de més de 2 MEUR en els mitjans tècnics per millorar el servei. Pel que fa a efectius humans, la plantilla s’ha incrementat i ha passat dels 30 als 45 treballadors. L’empresa, però, està estudiant continuar augmentant el nombre d’efectius.

La neteja viària a Figueres estava en mans privades des del 2001 i fins el 31 de desembre del 2021 ha estat gestionada per Ecoserveis, una empresa mixta. El traspàs suposa la municipalització del servei i un estalvi per l’Ajuntament de Figueres de més de 170.000 euros anuals. També s’autoritza una despesa màxima a favor de FISERSA de 14,4 MEUR durant la durada del contracte, a raó de 2,8 MEUR l’any.

Figueres de Serveis S.A (FISERSA) és una empresa municipal que ofereix els serveis de subministrament i sanejament de l’aigua; mobilitat i manteniment urbà. Recentment també ha assumit la gestió de l’enllumenat públic de la ciutat.