Nova actuació integral de neteja viària a vuit carrers de la Florida

Afecta els carrers de Piera, de l’Enginyer Moncunill, de les Muses, de Font, del Jardí, de Castellvell, de Sevilla i de l’Alegria

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
L’acció Net i polit arriba aquests dies a vuit carrers de la Florida. De l’1 al 15 de febrer són objecte d’una actuació integral de neteja viària el carrer de Piera, el carrer de l’Enginyer Moncunill (entre l’avinguda de Miraflors i l’avinguda del Torrent Gornal), el carrer de les Muses, el carrer de Font, el carrer del Jardí, el carrer de Castellvell, el carrer de Sevilla i el carrer de l’Alegria (entre el carrer de la Florida i l’avinguda de Ponent). 
Dins de les actuacions municipals per preservar l’espai públic, l’Ajuntament va iniciar l’any 2016 l’acció Net i polit a l’avinguda de Severo Ochoa i els carrers dels voltants, al barri de Pubilla Cases. Fins a l’any 2021, se’n van fer una trentena de campanyes a tots els barris, que van arribar a més d’un centenar de carrers i espais d’arreu de la ciutat considerats zones prioritàries d’actuació.
Aquestes accions es van potenciar durant l’any 2021, quan es van fer un total de 90 jornades intensives de neteja que van tenir un cost de 235.000 euros; i especialment l’any 2022, amb 23 campanyes durant 230 jornades que van arribar al voltant de 180 carrers, places i espais de tots els barris —dos districtes cada mes—, amb un cost aproximat de 644.000 euros.  
Les primeres accions del Net i polit de 2023 s’han fet el mes de gener a tres carrers de Collblanc i la Torrassa, i nou espais de Santa Eulàlia i Granvia Sud.
A més, l’Ajuntament ha potenciat els darrers anys el servei de neteja viària —especialment els mesos d’estiu— amb un seguit d’actuacions que s’estenen a tota la ciutat, entre les quals hi ha el reforç dels equips de neteja de grafits, d’aiguabatre i d’escombrada, i millores en el servei de recollida de mobles i el sistema de neteja dels contenidors.  
Amb l’acció Net i polit, es netegen a fons les voreres i la calçada i s’eliminen els grafits de les façanes dels immobles i del mobiliari urbà. L’acció s’acompanya d’altres actuacions a l’espai públic, com la revisió de l’estat de les papereres, la neteja de les ubicacions dels contenidors i el clavegueram i la retirada de les herbes que creixen a terra.