Aquest és l’impost que et farà cobrar menys a partir d’aquest mes

Es tracta del Mecanisme d'Equitat Intergeneracional (MEI)

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Tant si ets autònom com assalariat has començat a pagar un nou impost aquest 2023. Es tracta del Mecanisme d’Equitat Intergeneracional (MEI), un nou impost que paguen, des de l’1 de gener de 2023, tots els treballadors que estan donats d’alta en la Seguretat Social i que suposa un percentatge del salari. Una mesura que afecta més de 20 milions de persones.

El Mecanisme d’Equitat Intergeneracional substitueix a l’antic Factor de Sostenibilitat i és contingent i temporal. Aquest impost té com a objectiu tornar a omplir la guardiola de les pensions mitjançant el repartiment equilibrat entre generacions de l’esforç per a finançar les pensions.

Per a pagar aquest nou impost es descompta un 0,6% del sou dels treballadors. D’aquesta quantitat, els empresaris paguen un 0,5% i els treballadors paguen el 0,1% restant. Mentre que en el cas dels autònoms els sindicats calculen que el pagament mitjà és d’uns 5 euros al mes.

Si parlem de números, en el cas dels treballadors amb un salari brut de 2.000 euros, per exemple, el nou impost suposaria 12 euros al mes, dels quals 10 euros els pagarà l’empresa i 2 euros l’empleat.