Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

284 alumnes participen a la Fira de Cooperatives Escolar de Mollet

Avatar photo
Durant la fira, els escolars han posat a la venda els productes creats per les seves cooperatives
Per 12è any consecutiu, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través de l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO) i de l’Institut Municipal d’Educació (IME), segueix fomentant la transmissió dels valors de l’emprenedoria a l’alumnat de la ciutat a través dels programes Cultura Emprenedora a l’Escola i Aprendre a Emprendre amb els que es pretén fomentar la transmissió dels valors de l’emprenedoria als alumnes de les escoles de Mollet del Vallès.
Per treballar aquests valors se simula la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa escolar de la qual formen part els alumnes de participants. L’alumnat fabrica els seus propis productes i els posen a la venda coincidint amb el mercat setmanal.
Aquest any, a la Fira hi ha participat 7 centres educatius de Mollet,: Col·legi Lestonnac, Escola Montseny, Agrupació Escolar Anselm Clavé, Escola del Bosc, Escola Sant Gervasi, Centre d’Estudis Mollet i Escola Federico García Lorca. En total, s’han creat 9 cooperatives escolars.
El professorat dels centres citats han estat formats per tal que transmetin una sèrie de valors sobre l’emprenedoria al seu alumnat amb l’objectiu de reforçar les competències de l’esforç, l’autonomia i la responsabilitat.
L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha volgut “felicitar l’alumnat i el professorat per involucrar-se en un projecte que els ajudarà a conèixer què són les cooperatives i que el fet de crear una empresa també pot tenir una finalitat social”. 
Per la seva banda, la regidora d’Ocupació i EMFO, Encarna Ortiz Jurado, ha destacat que “la d’avui és l’última fase d’un programa molt complert que per als i les alumnes suposa un aprenentatge de vida” afegint que “els dotze anys que portem a Mollet amb aquesta iniciativa demostren el nostre compromís per seguir educant en els valors democràtics i fomentant el diàleg i el consens a l’hora de prendre decisions”.  
Quan finalitzi el procés es decidirà a quina ONG o entitat amb fins socials es destinen els diners recaptats.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El senador tarragoní Mario Soler defensa un impost complementari a les grans multinacionals

Notícia següent

Reus acull la 8a mostra del vehicle híbrid i elèctric, Velèctric

Notícies relacionades