Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

El senador tarragoní Mario Soler defensa un impost complementari a les grans multinacionals

Avatar photo
Mario Soler ha posat en relleu que un dels objectius que s’ha fixat el Govern progressista i socialista és enfortir la progressivitat del nostre sistema tributari

El senador del PSC per Tarragona, Mario Soler, ha defensat avui una moció en la qual es defensa la creació d’un impost complementari per als grups d’empreses de gran magnitud que garanteixi un mínim global d’imposició.

Segons ha desgranat el senador per Tarragona, “es tracta d’una proposta que té el suport de l’OCDE per garantir, a nivell mundial, un mínim d’un 15% en l’impost de societats. Cal remarcar que la mesura en qüestió afectaria les grans empreses que ingressen més de 750 milions d’euros.”

Mario Soler, portaveu socialista a la Comissió d’Hisenda del Senat, ha concretat que “la transposició de la directiva europea vol evitar que hi hagi grans societats que traslladin els seus beneficis a territoris sense imposició o bé que la tinguin molt reduïda, encara que no s’hagi dut a terme en aquests territoris la seva activitat econòmica.”

“Per tant, el primer que vol la directiva és establir un límit a la competència fiscal mitjançant la fixació d’un mínim global d’imposició”, ha explicat.

Així, Mario Soler ha posat en relleu que un dels objectius que s’ha fixat el Govern progressista i socialista és enfortir la progressivitat del nostre sistema tributari, la qual cosa implica també revisar la fiscalitat en matèria de societats per adaptar-la al context actual.

En aquest sentit ha recordat que l’impost de societats ha patit l’efecte de la competència tributària entre els diferents Estats, fins i tot dins de la Unió Europea. “Aquesta situació ha permès a les grans corporacions multinacionals aprofitar la seva posició per assolir una menor contribució en comparació a les empreses competidores més petites, i ja no diguem amb relació al comú dels mortals.”

Precisament per evitar aquestes dinàmiques l’OCDE va assolir un acord històric en defensa d’un impost mínim global, que va en la línia del que estableix la nova directiva europea.

“Ara el que es tracta és d’incorporar aquestes directives a la nostra política fiscal com ja hem fet en el cas dels contribuents que declaren un import net de la xifra de negocis de, com a mínim, 20 milions d’euros a l’any. La justícia social, a diferència del que creu l’extrema dreta, sí que és justa i necessària. Aquesta és, almenys, la convicció política i ètica d’aquest Govern”, ha reblat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Port de Tarragona registra un augment en el recompte de nius de gavina corsa

Notícia següent

284 alumnes participen a la Fira de Cooperatives Escolar de Mollet

Notícies relacionades