221.000 persones han passat pel Festival de Nadal a Plaça Catalunya

Avatar photo

Durant els 13 dies d’activitats i espectacles

El Festival de Nadal de Barcelona ha tingut lloc des del 18 fins al 30 de desembre a Plaça Catalunya i Plaça Universitat. Durant tretze dies Plaça Catalunya ha acollit 221.000 persones que han pogut gaudir de 20 projectes culturals de diverses disciplines artístiques amb més de 100 sessions i activitats, i 120 artistes a l’escenari.

L’espai de plaça Catalunya amb capacitat simultània de fins a 1.000 persones i aforament controlat amb sistemes de comptatge electrònic ha aplegat de mitjana unes 17.000 persones diàries.

50.500 persones han passat per les propostes familiars de la plaça als matins. Nens i nenes i famílies han pogut gaudir d’activitats participatives i tallers sobre literatura, creació artística, joc  i propostes per conèixer la natura i l’origen de les danses urbanes.

Les propostes de tardes i vespres de plaça Catalunya les han vistes 170.500 persones.

Les arts escèniques de carrer, dansa, acrobàcies, teatre, performance, han estat les protagonistes de la primera franja de la tarda. Durant els 13 dies del festival s’hi ha pogut veure una programació elaborada amb la complicitat de FiraTàrrega, Trapezi i el festival Sismògraf amb: Mülier (Cia. Maduixa), Ovvio (Kolektiv Lapso Cirk) Áureo (Uparte) Pelat (Joan Català) Scrakeja’t 2.0 (Cobosmika).

Tants Nadals ha estat la peça especial creada específicament per al festival per la cineasta Núria G. Lorang i la formació musical Seward, que ha comptat també a les sessions en directe amb intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. A partir de material de cinema analògic casolà, cada vespre, en dues sessions s’ha fet un recorregut per les Barcelones del passat, amb cinema i música en viu. Un mirall analògic, musical, domèstic i cinematogràfic de la nostra ciutat entre els anys 1929 i 1989.

Grans veus de solistes i intèrprets de la ciutat han omplert  la plaça de música amb els seus estils diversos. El jazz d’Andrea Motis Trio, l’electro funk de Meritxell Nedderman, el blues i el country de Clara Gispert, la vibrant trompeta de Memi Sillah, el R&B d’Aura o el funk d’Aiala.

A plaça Universitat una instal·lació interactiva de Domestic Data Streamers ‘Bon(s) Nadal(s). Contes reescrits per la ciutat de Barcelona’ ha convidat els barcelonins i barcelonines a construir un nou relat col·lectiu en forma de conte sobre la forma actual i diversa que tenim de viure i celebrar les festes. Des del 18 de desembre s’hi han registrat 232.950 interaccions i hi han participat 77.650 persones.

El Cicle Sons de Nadal ha portat la música a tots els districtes. Entre el 17 i el 31 de desembre, s’hauran fet 100 concerts en viu i gratuïts per tota la ciutat, els seus districtes, barris, mercats i eixos comercials. 42 formacions i intèrprets de Jazz, indie, pop, flamenc, ambient i música clàssica que s’han porgramat amb la complicitat de sis agents musicals de la ciutat: Primavera Labels, Sónar, Cruïlla, Associació de Músics JM, Taller de Músics i el Conservatori Liceu.

Avui encara es poden veure dos concerts del cicle Sons de Nadal: el concert del Quartet Casadó a la plaça Frederic Soler de Sarrià- Sant Gervasi i l’actuació de Rita Payés, Joan Fort & Horacio Fumero Trio a la plaça de la Mercè de Ciutat Vella.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sabadell congela les tarifes d’autobús urbà per al 2022

Notícia següent

Gavà i Girona s’emporten un cinquè premi de La Grossa de Cap d’Any

Notícies relacionades