VÍDEO: Així s’ha viscut a Andorra la victòria d’Argentina al Mundial

Avatar photo

Els carrers d'Andorra s'han paralitzat durant la fase final del partit

Andorra, com la resta del món, també ha viscut amb il·lusió i molta emoció la final del Mundial de Qatar que ha enfrontat l’Argentina de Leo Messi amb la vigent campiona del món, França.

El partit ha acabat amb molta emoció i ha arribat als penals després que França empatés dos cops el partit, tot i perdre per 2-0 durant 80 minuts.

Els carrers d’Andorra s’han paralitzat durant la fase final del partit, amb tot el planeta pendent de si Leo Messi aconseguia l’únic títol que li faltava. En algunes imatges que ja circulen per les xarxes, s’observen alguns carrers plens de gent mirant les televisions dels bars i restaurants que oferien el partit.

Argentina guanya el Mundial per tercera vegada

La selecció d’Argentina s’ha proclamat campiona del món per tercera vegada a la seva història després de superar aquest diumenge a França en el torn de penals de la final del Mundial de Qatar (3-3, 4-2 en els penals), una trobada en la qual va arribar a malgastar un 2-0 al descans i en la que, des dels onze metres, s’ha tornat a convertir en la reina del planeta futbol tres dècades més tard.

Leo Messi, de penal, i Ángel Di María, han avançat al combinat de Lionel Scaloni abans de l’intermedi, però un minut d’inspiració de Kylian Mbappé (min.80 i 81) ha condemnat el partit al temps extra. Ha estat allà on el seu company en el PSG, capturant un rebutgi a tret de Lautaro Martínez, ha tornat ha posat per davant als de Lionel Scaloni en el minut 109, i de nou l’astre francès, completant el seu ‘hat-trick’, ha forçat els penals, on l’albiceleste s’ha imposat.

36 anys després que Diego Armando Maradona s’abracés al trofeu daurat en l’Estadi Asteca, la ‘Puça’ s’ha fet etern per alçar al cel de Lusail, als seus 35 anys, l’anhelada copa que, ara sí, li posa a l’altura del ‘Pelusa’ per als seus compatriotes. Un sincer i emotiu homenatge a l’etern ’10’, mort en 2020.

Amb això, l’albiceleste celebra en gran el seu tercer entorxat (1978, 1986 i 2022) i trenca la maledicció del campió de la Copa Amèrica, que mai fins ara havia estat capaç de conquistar el següent Mundial. Mentrestant, França es queda sense la possibilitat de revalidar el títol.