Olot serà la capital de la Sardana l’any 2025

En un acte que ha tingut lloc aquest diumenge al Torín, l’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha traslladat l’agraïment de la ciutat als representants de l’Agrupació Sardanista Olot, Flor de Fajol i Agrupació Sardanista de la Garrotxa impulsors de la iniciativa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Olot acollirà l’any 2025, els actes de celebració de la ‘Capital de la Sardana’. D’aquesta  manera, la ciutat serà el punt de trobada de diferents activitats sardanistes: ballades,  audicions, xerrades, exposicions, aplecs, espectacles i altres manifestacions artístiques al  voltant de la dansa nacional de Catalunya.  

La Confederació Sardanista de Catalunya ha escollit Olot en el marc de la Gala dels  Premis que s’ha celebrat dissabte a Balaguer. La proclamació arriba després que el plenari  de l’Ajuntament d’Olot va aprovar per unanimitat el passat mes de setembre la moció  presentada per l’Agrupació Sardanista Olot, Flor de Fajol i l’Agrupació Sardanista de la  Garrotxa per donar suport a la candidatura ‘Olot, capital de la sardana 2025’, posant en  relleu la tasca de les agrupacions sardanistes de la ciutat.  

Coincidint amb la marató de sardanes organitzada aquest diumenge al Torín, l’alcalde  d’Olot Pep Berga ha traslladat als representants de l’Agrupació Sardanista Olot, Flor de  Fajol i Agrupació Sardanista de la Garrotxa la felicitació per la iniciativa aconseguida i els  ha esperonat a començar a treballar per fer possibles totes les activitats previstes. La  notícia ha estat molt ben rebuda pels assistents a l’acte que han brindat per celebrar la  designació. A la fotografia l’alcalde d’Olot, Pep Berga, acompanyat d’Ignasi Riera,  president de l’Agrupació Sardanista Olot; Narcís Ferrer, president de Flor de Fajol i Ramon  Comas, president de l’Agrupació Sardanista de la Garrotxa durant la marató de sardanes  que les entitats sardanistes han organitzat per recollir fons per la Marató de TV3 i  Catalunya Ràdio.  

La capital de la Sardana  

La Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra  Ballet Popular són les entitats encarregades d’impulsar i organitzar la capitalitat de la  Sardana, que cada any converteix la ciutat escollida en un pol d’atracció i una oportunitat  per dinamitzar i rellançar la cultura popular de la ciutat que acull aquest títol. La ciutat  escollida és l’encarregada d’organitzar una sèrie d’activitats durant tot l’any: l’acte de  proclamació de les properes edicions, els premis Capital de la Sardana, un concurs de  sardana, la trobada de centres cívics o la presentació de la guia sardanista, entre altres.  

La iniciativa es va iniciar el 2013 i, fins avui, onze municipis han estat designats, entre ells  hi ha Arenys de Munt, Barcelona, Figueres, Montblanc, Perpinyà, Sant Feliu de Guíxols o  Balaguer, actual Capital de la Sardana 2022. Tal com destaquen els impulsors de la  distinció, el títol té per objectiu impactar directament sobre la societat actual, no només  com una activitat sardanista sinó també com un esdeveniment cultural i festiu de ciutat.