Tendència a la baixa dels casos actius a Andorra

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha comparegut aquest divendres per fer l’actualització sanitària relacionada amb la pandèmia coronavirus SARS-CoV-2. Així, ha informat que des de l’inici la xifra total de casos registrats al Principat és de 13.510 persones. Les altes se situen en 13.155 i el nombre de defuncions, en 127.

Mas ha destacat que la taxa de reproducció se situa avui en 0,90. A més, ha recordat que el nombre d’actius, que avui és de 228 confirma “la tendència a la baixa dels darrers dies”. Pel que fa als pacients ingressats al SAAS, 5 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 3 a l’UCI –1 d’elles requereix ventilació mecànica–.

En quant a les vacunes, la secretària d’Estat ha informat que des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 32.305 dosis. Un cop més, Mas ha fet una crida a la població a adherir-se a la campanya de vacunació a través de la plataforma web www.govern.ad/preinscripcio o al telèfon 775019.

Pel que fa a la població escolar, Mas ha destacat que actualment hi ha 17 aules sota vigilància activa –6 total i 11 parcial– i 21 en vigilància passiva, pel que també segueix la progressió a la baixa de classes afectades.

Paral·lelament, quant al brot relacionat amb un esdeveniment cultural del passat cap de setmana, la secretària d’Estat ha explicat que fins al moment s’han detectat 14 positius. Tal com ha emfatitzat Helena Mas, se segueix amb els protocols habituals d’estudi epidemiològic dels casos i els seus contactes.

Per últim, la secretària d’Estat de Salut també s’ha referit al canvi de protocol pel que fa als cribratges periòdics que es fan al sector que treballa de cara al públic. Fins ara, els feien les empreses de seguretat en el treball i a partir d’ara s’organitzaran directament des de l’oficina COVID. No obstant, el preu seguirà assumint-se per part de Salut.