Centre Trail Palamós, un nou projecte esportiu per a totes les edats

Noves rutes connectades en un entorn privilegiat per mar o muntanya

(D'esquerra a dreta) l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; l'atleta Adel Mechaal; i el regidor d'Esports, Joan Barba, en el tòtem del Centre Trail Palamós ubicat al passeig de La Fosca.

Ahir al matí es va presentar un nou projecte esportiu dins un àmbit natural privilegiat de Palamós i rodalies. El Centre Trail Palamós és un projecte innovador i beneficiós tant en l’àmbit esportiu com en el turístic. La composició de diverses rutes en paratges naturals idonis i magnífics faran que tots els veïns i turistes vulguin gaudir d’aquestes excursions.

 

El Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, juntament amb diverses entitats esportives ,el suport del Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona i la Companyia d’Aigües de Palamós, han aconseguit crear aquest projecte, el qual consta de 24 itineraris.

 

Itineraris per a famílies, per a ciclistes, per a runners, per a nedadors, per a professionals o per a principiants. Un plec d’itineraris diferents, separats per categories però emmarcats dins un únic projecte; el qual ha intentat mostrar a tots els usuaris un seguit d’itineraris segurs i privilegiats dins el municipi i els voltants.

 

Aquest projecte ha unit diversos camins, alguns ja coneguts i marcats, amb altres de nous i no coneguts per molts.D’aquesta manera qualsevol usuari podrà accedir a aquests camins, prèviament visitats i comprovats per l’Ajuntament i les diverses entitats per tal de garantir la seguretat i viabilitat de les rutes.

 

La connexió de diverses rutes per mar o muntanya, connectades a través d’unes franges grogues i blaves que marcaran cada camí, posaran en marxa rutes de 5, 20 o fins i tot de 53 km. Un munt d’opcions per gaudir d’una pràctica esportiva segura.

 

Dins aquest projecte, el mar també actuarà com a eix esportiu pels practicants de natació i snorkel. En unes setmanes s’acabaran d’instal·lar unes boies que marcaran la via blava d’aquest projecte; uns camins dins l’aigua que permetran descobrir la flora i la fauna marines i altres indrets desconeguts.

 

Les diverses entitats esportives han supervisat i han col·laborat amb la creació i el marcatge de diverses rutes segons cada tipus d’esport. Aquesta col·laboració garanteix unes rutes reals, creades per professionals del sector i adients a cada tipus d’usuari i esport. Les rutes creades normalment són circulars i el seu manteniment sol ser fet per l’Ajuntament, sempre que entri dins la seva demarcació territorial.

 

Les persones que vulguin fer les rutes les poden fer de forma privada quan vulguin, sense horaris i amb qui vulguin. Tot i que, si hi ha usuaris que no s’atreveixen a fer-les soles, també poden anar a informar-se a les entitats corresponents, ja que des d’elles també es fan aquestes excursions. Ara ja no hi ha excusa per fer esport i gaudir de la natura!