El Pas de la Casa ha acollit aquest migdia la celebració de l’Escudella de Sant Antoni. L’edició d’enguany ha recuperat el format tradicional de repartiment i degustació a la plaça de l’Església. I és que cal recordar que durant els darrers dos anys, a causa de la pandèmia, es va haver d’optar per un format stoplab.
Els i les escudellaires han treballat des de primera hora del matí per tenir a punt les 700 racions que s’han distribuït entre els veïns del poble i els visitants. Seguint la recepta tradicional, s’han utilitzat 1.500 mandonguilles, 350 litres de caldo, gallines, cansalada, arròs, fideus, cigrons i verdures, entre altres productes. A banda de l’escudella, també s’ha donat pa i tortell als assistents.
El dinar de germanor ha comptat amb la presència de la cònsol major, Laura Mas, el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, i els consellers Josefina Rodríguez, Nino Marot, Andreu Riba i Joan-Marc Pifarré.
La cònsol major ha destacat que l’Escudella de Sant Antoni és una “festa molt arrelada” tant a Encamp com al Pas de la Casa i ha agraït “als treballadors del comú i a tota la gent que participa en l’elaboració de l’escudella, perquè gràcies a la seva ajuda i dedicació fan possible que la puguem gaudir”.
Escudella de Sant Antoni d’Encamp, Els Encants i plats commemoratius
El 22 de gener serà el torn d’Encamp. A les 13 h, hi haurà Els Encants, on els manadors del comú, juntament amb el mossèn de la parròquia, subhastaran coques, bulls, embotits, peus de porc i d’altres productes. Com cada any, la recaptació anirà destinada a obres benèfiques a través de la rectoria parroquial. A les 13.30 h, es començarà a repartir l’escudella.
Els plats commemoratius d’enguany reten homenatge a l’Església de Sant Jaume dels Cortals. Aquests es poden adquirir a les oficines de Turisme o a La Valireta. El preu és de 8 euros i també es podran comprar el mateix dia de l’escudellada a la plaça de Sant Miquel.