9.000 racions d’escudella a La Seu d’Urgell per celebrar Sant Antoni

La tradicional 'calderada' es recupera després de dues edicions sense celebrar-se per les restriccions de la pandèmia

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell ha repartit aquest dimarts unes 9.000 racions d’escudella entre les persones que s’han congregat al passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca.

 

Malgrat la pluja que ha caigut durant tot el matí, els diversos veïns han fet cua per a poder tastar i endur-se a casa aquesta menja típica d’hivern, després de dues edicions sense poder-se celebrar la tradicional ‘calderada’ a causa de les restriccions de la pandèmia.

 

Per elaborar aquesta escudella s’han fet servir prop de 3.000 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella que han anat bullint en cinc olles de grans dimensions des de primera hora del matí. La diada s’ha iniciat amb una missa solemne a la catedral.

 

Durant l’ofici, s’ha dut a terme la tradicional benedicció i repartiment del ‘Panet de Sant Antoni’, i la coral Veus de la Seu ha interpretat els goigs de Sant Antoni. Posteriorment, a l’exterior s’han beneït els animals davant la catedral de Santa Maria d’Urgell, i tot seguit, han tingut lloc els tradicionals Tres Tombs.

 

Aquests han estat encapçalats pels tres banderers: Andreu Ramon Isús, el nou banderer que duia el penó de la Confraria de Sant Antoni Abat, acompanyat a banda i banda pel banderer proposat i el banderer sortint, Pol Clotet Armengol i Jordi Armengol Obiols, respectivament.