Liberals d’Andorra aposta per crear una autoritat nacional del transport i mobilitat

Avatar photo

El número de la 3 llista nacional, Jaume Bonell, ha comentat que aquest organisme ha de ser l'impulsor de les obres i de les noves polítiques

Liberals d’Andorra vol crear una autoritat nacional del transport i la mobilitat, com un eix vertebrador de les noves formes de mobilitat que seran un repte de futur. El número de la 3 llista nacional, Jaume Bonell, ha comentat que aquest organisme ha de ser l’impulsor de les obres i de les noves polítiques i de vegades “des de fora dels ministeris es té més força per tirar endavant projectes”. Bonell també ha explicat que aquesta autoritat ha de tirar endavant les variants de Sant Julià de Lòria i també de la Massana, i també ha de servir per estudiar i analitzar les possibles variants al poble de Canillo.

 

“També ens comprometem a millorar els accessos amb França a través de la variant de la Solana al Pas de la Casa i a establir les millores de trànsit a l’accés pel sud del país". Bonell ha reiterat que tot això es farà sense obviar “la necessitat d’estudiar i tirar endavant un tipus de transport segregat per cable a l’interior del país i també “un model de transport segregat amb un vial elèctric col·lectiu entre l’aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell i el Principat”. De fet, ha remarcat que aquest transport segregat amb la Seu d’Urgell és una necessitat imperativa per si arribés el ferrocarril a la Seu d’Urgell. “Hem d’estar preparats per si arribés aquesta infraestructura”, ha dit.

Finalment, Bonell ha recordat que els darrers estudis de mobilitat indiquen que l’any 2030 la xarxa viària col·lapsa i que, per tant, “no ens podem distreure”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Andorra la Vella es prepara per la tornada del Xoco Fest

Notícia següent

20 pobles petits de Tarragona i l’Ebre disposaran de caixer automàtic

Notícies relacionades