Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

20 pobles petits de Tarragona i l’Ebre disposaran de caixer automàtic

Avatar photo

La Diputació de Tarragona aprovarà a l'abril un pla de finançament de les màquines per als municipis de menys de mil habitants.

Fins a vint municipis petits i entitats descentralitzades del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès tindran un caixer automàtic a partir del 2024 amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Els beneficiaris seran ens locals de menys de 1.000 habitants que actualment no disposen de caixer ni de sucursal bancària i que s’acolliran al Pla d’Inclusió Financera als Municipis que la Diputació ha presentat aquest dimarts, amb l’objectiu de garantir l’accés de la ciutadania als serveis financers i contribuir, així, a frenar el despoblament rural.

El pla dissenyat per la Diputació tindrà una durada de 5 anys (fins al 2029) i preveu un procés de licitació per contractar una entitat bancària que oferirà aquest servei als 20 municipis. El preu anual del caixer serà d’un màxim de 18.000 euros, dels quals la Diputació n’assumirà el 67% i l’ajuntament s’encarregarà del 33% restant.

D’aquesta manera, el cost per els municipis només serà com a màxim de 500 euros mensuals. Els caixers que s’hi instal·laran seran multifuncions i permetran realitzar diverses operacions com ara obtenir i ingressar diners en efectiu, fer pagaments d’impostos i comprar entrades d’activitats o espectacles.

31 POBLES INTERESSATS

Per conèixer l’abast de les necessitats d’aquest servei, la Diputació ha realitzat una diagnosi prèvia i s’ha posat en contacte amb els 103 municipis i entitats municipals descentralitzades de menys de 1.000 habitants de la demarcació, dels quals 31 ja hi han mostrat interès.

Un cop el Ple de la Diputació aprovi el pla, els ajuntaments podran presentar les sol·licituds. Els criteris de selecció seran el nombre d’habitants (prioritzant els més poblats), el fet d’haver tingut abans caixer automàtic o oficina bancària i una distribució equilibrada arreu de les deu comarques.

Per optar-hi, els ens locals hauran de disposar d’un espai per instal·lar el caixer i hauran d’assumir les despeses corrents de manteniment de l’espai i els subministraments. Aquesta actuació suposarà una inversió d’1,8 milions d’euros en 5 anys per part de la Diputació. Per aquest 2023, la Diputació ja disposa de 360.000 euros inclosos en el pressupost inicial.

REVERTIR EL DESPOBLAMENT RURAL

Durant la presentació del pla, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha explicat que “aquesta actuació forma part de les mesures que duem a terme a la Diputació per frenar el despoblament rural, que com ja sabeu és un dels nostres cavalls de batalla en el present mandat.

El nostre treball en aquest sentit pretén evitar les desigualtats i garantir els drets de la ciutadania amb independència d’on visqui, bé sigui un municipi petit o bé gran”. En el mateix sentit, la presidenta ha destacat que ”aquesta iniciativa permetrà donar resposta a les necessitats de la gent gran d’aquests municipis”.

A l’acte de presentació del Pla d’Inclusió Financera als Municipis també hi ha assistit el diputat delegat del Servei d’Assistència Municipal (SAM), Enric Adell.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Liberals d’Andorra aposta per crear una autoritat nacional del transport i mobilitat

Notícia següent

3a edició del cicle ‘En primer pla’ de la conselleria de Joventut i la URV

Notícies relacionades