Els alumnes de l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma guanyen els tres premis del concurs de curts sobre assetjament

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Lliurament de premis del 2n concurs de curmetratges a les escoles-bullying,ciberbullying,grooming,sexting.Foto:SFGA/CEsteve

Els alumnes de l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma han  guanyat el segon concurs de curtmetratges a les escoles – bullying, ciberbullying,  grooming i sexting. En la categoria de bullying La rutina, de Roc Sanchez Betriu,  Thiago Fernandez Ruivo, Tristan Conde Mendez i Tresa Vergés, ha estat el curt  guanyador; en la de ciberbullying ho ha estat La qüestió no és ser el millor, de Zenia  Roelas, Ylenia Rono, Noa Gallinat, Júlia Domingo i Alèxia del Moral; i en la de sexting ha guanyat el curt elaborat per Amélie Kuri, Ona Rogé, Mar Torra i Vanessa Da Silva,  Podries ser tu. Els guanyadors s’han emportat una entrada a Caldea i un sopar al  restaurant Blu del Termolúdic.  

 

L’objectiu d’aquest concurs és implicar i sensibilitzar els menors amb la finalitat  d’empatitzar amb les possibles víctimes de bullying-ciberbullying, grooming i sexting,  i assabentar-los dels delictes i les problemàtiques per evitar que els menors siguin  víctimes d’aquestes conductes. De fet, els curtmetratges guanyadors s’utilitzaran en  les xerrades que es fan a les escoles en el marc del Pla de prevenció de conductes  delictives, que imparteix conjuntament el Cos de Policia, l’Àrea de Justícia Juvenil i  el Departament d’Institucions Penitenciàries a les aules per prevenir aquestes  tipologies d’assetjament.  

Els curtmetratges han estat valorats per un jurat compost per representants del  Ministeri de Justícia i Interior i del Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i  Universitats, que són els ministeris encarregats de l’organització del concurs. A l’acte  d’entrega hi ha assistit el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, i el  secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina.