Collboni manté la candidatura a l’alcaldia i alerta ERC de la “ingovernabilitat” del “front independentista”

El líder del PSC a Barcelona obre la porta a negociar la investidura amb tots els grups excepte amb Vox

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Jaume Collboni ha anunciat aquest dijous durant el Consell de Federació del PSC de Barcelona que manté la candidatura a l’alcaldia de la capital catalana amb la idea de sumar els seus regidors, els de Barcelona En Comú i els d’ERC. “Barcelona mereix un govern fort i estable amb una majoria de 24 regidors i un alcalde del PSC”, ha afirmat. Alhora, el líder socialista barceloní ha alertat als republicans que el “front independentista” pel qual ara com ara aposten, sumant els seus 5 regidors als 11 de Xavier Trias, “condemna Barcelona a la ingovernabilitat i al bloqueig”. Collboni també ha anunciat que negociarà la seva investidura amb tots els grups que han obtingut representació al consistori excepte amb Vox.

 

“El PSC es mantindrà fidel al compromís amb els electors per fer realitat el mandat popular majoritari del 28-M i el somni de la majoria de votants progressistes”, ha afirmat Collboni abans d’anunciar que manté oberta la pugna per l’alcaldia.

“Barcelona ha votat majoritàriament forces de progrés i no independentistes”, ha subratllat. Per això, ha opinat que si el resultat de la investidura fos el govern “del front independentista” que ara com ara defensa ERC, “suposaria un pas enrere en la superació del conflicte polític i en la superació de la política de blocs que ha viscut Catalunya”.

I sobre la seva investidura, el líder dels socialistes barcelonins ha afirmat que “davant d’un resultat tan igualat i tan obert”, com a partit “democràtic, obert i dialogant” el PSC parlarà “amb tothom excepte amb l’ultradreta”.