El Govern rep la delegació andorrana dels Special Olympics

Andorra tindrà representació en sis esports als Special Olympics de Berlín: gimnàstica rítmica, boxa, atletisme, bàdminton, judo i natació

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica  Bonell, i el secretari d’Estat d’Esports, Alain Cabanes, han rebut aquesta tarda la delegació dels Special Olympics que representarà Andorra a Berlín.

 

“L’esport és un  llenguatge universal que supera les diferències culturals, socials i religioses i  aconsegueix unir les persones”, ha ressaltat Xavier Espot, el qual ha desitjat els  esportistes molta sort i que gaudeixin de l’experiència viscuda. 

 

Espot també ha agraït la tasca de la institució Special Olympics, “que treballa per  fomentar els valors de l’esforç, la companyonia, el treball en equip i el respecte a  través de la pràctica de l’esport de les persones amb diversitat funcional”, i ha  reconegut la feina feta per tota la gent que en forma part, des de la junta directiva  fins als entrenadors, voluntaris i, sobretot, a la setantena d’esportistes que són  l’ànima i la raó de ser. 

 

La delegació andorrana que es traslladarà a la capital alemanya està formada per  tretze esportistes, dos caps de delegació, sis entrenadors i una persona encarregada  dels aspectes mèdics. Andorra tindrà representació en sis esports: gimnàstica  rítmica, botxes, atletisme, bàdminton, judo i natació. 

 

Els mundials se celebraran del 17 al 25 de juny a Berlín. El primer dia, abans de la  gala d’inauguració dels jocs, l’Ambaixador d’Andorra a Viena, Jaume Serra, rebrà la  delegació dels Special, que viatjarà uns dies abans per realitzar una estada prèvia a  la ciutat alemanya d’Olsberg, entre el 12 i el 15 de juny, on se’ls ensenyarà sobre la  cultura i les tradicions del poble.