ACCIÓ vol que el Ministeri de Salut recuperi el lideratge de les polítiques sanitàries

Avatar photo

Pel que fa a la manca de personal sanitari en alguns àmbits, Pallarés ha remarcat que “necessitem ser competitius per poder atraure a professionals sanitaris”

El SAAS i la CASS prenen actualment gran part de les decisions sanitàries del país i des d’ACCIÓ “pensem que ha de ser el Ministeri de Salut qui recuperi el lideratge de les polítiques sanitàries del país” ha assegurat Judith Pallarés, cap de llista d’ACCIÓ, que ha explicat que per aconseguir-ho, “reestructurarem i revisarem les funcions i l’organització del SAAS”.

Pel que fa a la manca de personal sanitari en alguns àmbits, Pallarés ha remarcat que “necessitem ser competitius per poder atraure a professionals sanitaris” per poder resoldre algunes de les problemàtiques que afecten actualment a l’atenció sanitària, especialment al Servei d’Urgències. “Haurem de revisar les propostes salarials per atraure metges i que es quedin al país” ha refermat la cap de llista d’ACCIÓ. Aquestes millores també han de servir per mantenir el personal actual perquè no marxi d’Andorra.

 

En l’àmbit sanitari, ACCIÓ augmentarà les partides per a la formació continuada del personal sanitari, establirà acords amb el Col·legi de Podòlegs perquè aquests professionals facin visites regulars a la gent gran als CAPs de les parròquies i també incrementarà els recursos del PISMA amb especial atenció i seguiment del jovent en situació de risc.

 

ACCIÓ + Independents La Massana impulsarà l’autosuficiència energètica 

Augmentar la generació al país d’energia sostenible és indispensable i, a més, aporta dos beneficis clars. D’una banda, permet ser més autosuficients energèticament i ,de l’altra, reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques és essencial per augmentar la producció elèctrica nacional i un dels agents que ha de promocionar el seu ús són les administracions públiques que “han de donar l’exemple en la instal·lació d’energies renovables”.

 

La candidata d’ACCIÓ + Independents La Massana, Rebeca Roger, ha exposat que s’ha de combinar de forma harmoniosa la instal·lació de plaques fotovoltaiques i el nostre paisatge. “Ens interessa protegir el medi natural” ha subratllat i, per això, ha insistit que “la legislació ha de prohibir els parcs fotovoltaics en camps privats” per no omplir de plaques solars les nostres muntanyes. Tot i això, des d’ACCIÓ + I estan a favor de la instal·lació del parc fotovoltaic previst sobre els terrenys de l’abocador de Beixalís que ben aviat es clausurarà de forma definitiva.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Igualada rep un reconeixement pel turisme responsable i sostenible

Notícia següent

Apunyalen l’assassí del seu fill de 16 anys a les portes del jutjat

Notícies relacionades