Operació anti-terrorista a Mora d’Ebre. Volia atemptar a Catalunya

El detingut havia manifestat la seva intenció de cometre una acció violenta a Catalunya abans de marxar

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació a Terres de l’Ebre han detingut un home de 32 anys a Móra d’Ebre per la seva presumpta participació en un delicte d’auto radicalització gihadista.

La investigació es va iniciar l’agost del 2021 quan es va tenir coneixement que l’investigat havia canviat la seva actitud, ja que s’havia tornat agressiu, feia manifestacions a favor d’organitzacions terroristes gihadistes, mostrava la seva voluntat de marxar a Síria a lluitar i a donar suport a aquestes organitzacions, i també, havia manifestat la seva intenció de cometre una acció violenta a Catalunya abans de marxar.

Durant la investigació es va detectar que el detingut consumia vídeos de contingut gihadista relacionats amb el DAESH, majoritàriament relacionats amb el martiri. El dia 9 de juny es va detenir l’investigat a Móra d’Ebre. La investigació ha estat coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i tutelada pel Jutjat Central d’Instrucció número 3.

La investigació de la Comissaria General d’Informació, que entre altres coses té encomanades les funcions de detecció i prevenció dels processos de radicalització gihadista, ha permès neutralitzar l’amenaça que suposava el detingut.

El Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Gandesa ha ordenat l’ingrés del detingut al Centre d’Internament d’Estrangers.