Xavier Faura relleva Joan Alginet com a president del COPATE

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre rep el suport dels seus socis de govern, Movem i PSC

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
El relleu de Xavier Faura a Joan Alginet en la presidència del COPATE. ACN

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre i portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tortosa, Xavier Faura, ha estat elegit president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). El fins ara president, Joan Alginet, ha presentat la renúncia al càrrec en la junta general extraordinària d’aquest dijous.

Alginet és regidor d’ERC a l’Ajuntament de Deltebre, gerent del Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre i és, des del novembre, president del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), un càrrec “incompatible”, ha dit, amb la presidència del COPATE. Faura ha obtingut la confiança dels actuals socis de govern a l’ens comarca, Movem Terres de l’Ebre i PSC. Junts hi ha votat en contra.

El COPATE assumirà el 2023 la promoció de marca turística Terres de l’Ebre en el mercat estatal, juntament amb la marca Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre. També gestiona el control de les plagues de la mosca negra i el mosquit; la política de residus; i l’establiment de les bases per la transició energètica a les Terres de l’Ebre.

Faura ha explicat que la junta general del Consorci ha aprovat que a partir de dissabte, 1 de gener del 2022, estigui adscrit al Consell Comarcal del Baix Ebre, en lloc del Consell Comarcal del Montsià, perquè té “més capacitat” per fer-ho.