El punt de vacunació de la Fira de Barcelona ja ha administrat un milió de dosis

Des del maig ha posat una mitjana diària de 10.000 injeccions amb un màxim de 12.200 el 2 de juliol

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Un home es desplaça cap a la zona de vacunació dins del punt habilitat a Fira de Barcelona. ACN

El punt de vacunació massiu de la Fira de Barcelona a Montjuïc ja ha administrat un milió de vacunes contra la covid-19, del total de 13,6 milions de dosis injectades a tot Catalunya durant l’últim any. L’espai va obrir el 26 d’abril amb una prova pilot amb 1.000 dosis administrades i a partir del 4 de maig de forma continuada.

Va ser el primer punt de vacunació massiva que es va obrir a la ciutat de Barcelona. Des d’aleshores s’han administrat les vacunes aprovades a l’estat espanyol –Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen–, tant de la primera dosi, com de la segona. I, ara, s’hi ha afegit la de record i la infantil (5-11 anys) que és la Pfizer, però la dosi administrada per a aquesta franja d’edat és un terç (10 mcg).

El centre disposa de 53 punts de vacunació en funcionament, la qual cosa permet administrar una mitjana de 10.000 vacunes diàries, que es van adaptant a les necessitats de cada moment. Dotze d’aquests punts estan habilitats per la vacunació infantil de 5 a 11 anys, amb entrada diferenciada dels adults. El rècord de persones vacunades en un sol dia es va produir el 2 de juliol, amb 12.200 dosis administrades.

Més de 2.000 persones han participat, fins ara, en la vacunació a Fira de Barcelona. El personal sanitari i administratiu prové de diferents centres sanitaris, majoritàriament de l’atenció primària de la ciutat de Barcelona, tot i que també hi ha persones que venen d’hospitals i de mútues laborals, a part de l’assistència dels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques.

A banda dels sanitaris també hi ha personal de neteja, manteniment, seguretat i tota la tasca de coordinació de cues i de funcionament liderat pels membres de Fira de Barcelona.
El recinte destinat a la vacunació disposa de 5.000 metres quadrats i amplis sostres de 5 metres d’alçada, el que facilita l’adequada renovació d’aire en funció de l’aforament i està preparat per habilitar fins a 60 punts de vacunació en diferents nivells.