L’Ajuntament de Manresa presenta el disseny de les mascaretes de Festa Major

Es vendran per cinc euros i els diners recaptats es destinaran a finalitats socials

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El conjunt geganter i el bestiari del Correfoc són els protagonistes del disseny de les mascaretes infantils de Festa Major, obra de l’il·lustrador manresà Dani Hernández Massegú. Es podran adquirir durant les visites guiades de la imatgeria manresana, que tindran lloc entre dijous 27 i dilluns 31 d’agost al Teatre Conservatori, de 18 a 20.30 h. Tindran un preu de cinc euros i els diners que es recaptin es destinaran a finalitats socials.

S’han fet dos tipus de dissenys: un en el que predomina el blau, dedicat al conjunt geganter, i un altre en el que predomina el grana, amb el bestiari del Correfoc. Se n’han fet 250 de cada model. Les mascaretes són homologades i reutilitzables i es recomana rentar-les a més de 65 graus abans d’utilitzar-la.

Les visites al Teatre Conservatori sobre la imatgeria manresana seran guiades i incorporaran explicacions de les figures exposades: gegants, gegantons, nans, la Víbria, el Bou, el Drac, la Mulassa… seran més a prop teu que mai. Es faran cada 30 minuts en grups de 20 persones. Per assistir-hi, cal reservar entrada a les taquilles del Teatre Kursaal, a partir del 25 d’agost (matins de dimarts a dissabte d’11 a 13 h i tardes de dimarts a diumenge de 18 a 21 h). També es poden reservar on-line a www.kursaal.cat a partir del dia 17 d’agost.

A la imatge, la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo, amb els dos models de mascaretes.