Salut nazi i insults racistes: impunitat a Espanya però no a Europa

Avatar photo
El Barça encara no s’ha pronunciat sobre els fets ocorreguts el passat dimecres a París. La policia francesa ja ha detingut els dos nois
nazi
Font: perfil oficial del FC Barcelona a X.

El passat dimecres el Barça va protagonitzar una escena d’alegria i il·lusió futbolística per als seus aficionats després de guanyar 2-3 al PSG a la primera ronda de quarts de final de la Champions. Tot i el bon resultat, les xarxes socials no van trigar a bullir després de fer-se públic un vídeo que va ser molt criticat. En aquest, es poden veure dos aficionats ultres del club blaugrana; un fent el salut nazi i l’altre imitant un mico, amb un clar rerefons racista. La imatge d’aquests dos seguidors no va trigar a viralitzar-se. 24 hores després de la celebració del partit, la policia francesa ha detingut els dos joves i els acusen “d’apologia de crims de guerra i insult públic de caràcter racista”. A més, segons apunten alguns mitjans de comunicació esportius, el noi que va fer el salut nazi podria enfrontar-se a cinc anys de presó.

Tot i la seva detenció, el FC Barcelona encara no ha emès cap comunicat sobre els fets ocorreguts. Encara no s’ha confirmat que els dos ultres fossin aficionats del Barça que viatgessin amb tota la resta de l’afició. Malgrat això, a la xarxa social X són molts els quals han demanat l’expulsió immediata del club per evitar que això torni a passar.

A banda d’aquesta trista imatge, a la fotografia oficial que va compartir el club un cop acabat el partit per agrair el suport de l’afició que es va desplaçar també va rebre crítiques. Tal com es pot veure, apareix una bandera amb la Creu de Sant Jordi i un ’33’ a un dels extrems. Aquest nombre té una relació directa amb el ’88’ que feien servir els nazis per la repetició de la lletra ‘h’ a ‘Heil Hitler’. En aquest cas, el ’33’ fa referència a ‘Catalunya Catalana’, una expressió utilitzada pels grups d’extrema-dreta catalans vinculats amb idees feixistes. Tot i les crítiques que ha rebut la publicació, el club tampoc no l’ha esborrat.

Presència nazi al Barça

Tot i aquests fets, és cert que el club blaugrana, des de fa uns anys, procura mantenir allunyats de la institució els aficionats més radicalitzats. De fet, va ser amb l’arribada de Joan Laporta quan es va prohibir l’entrada a l’estadi als ‘Boixos Nois’ i ‘Casuals’, els dos grups d’extrema-dreta que van significar un abans i un després al FC Barcelona. No obstant això, la posició del Barça sobre aquest tema encara no s’ha fet pública.

Però una de les reflexions compartides després de fer-se viral aquest vídeo ha sigut la contundent resposta per part de la ciutat francesa, que no ha trigat a actuar per detenir els dos joves. De fet, el debat a les xarxes socials s’ha centrat a plantejar què hagués passat si això hagués passat a Espanya en lloc d’un país europeu. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Torredembarra portarà a aprovació la petició oficial d’una quarta escola al municipi

Notícia següent

Comuns Sumar: “La Generalitat no ha estat a l’altura amb el patrimoni de Tarragona”

Notícies relacionades