La Covid deixa de ser infecciosa als 10 dies d’aparèixer símptomes lleus

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’últim estudi elaborat per investigadors de la Universitat d’Oxford per conèixer en més detall les característiques de la Covid-19 sosté que la seva capacitat d’infecció es redueix a pràcticament zero als 10 dies d’aparèixer símptomes en els casos lleus-moderats. En els casos més greus i amb pacients immunodeprimits aquesta xifra augmenta fins als 20 dies. De fet, el coronavirus sembla ser més contagiós a l’inici dels símptomes.

La investigació defensa que la definició de la durada de la infectivitat del coronavirus “té importants implicacions per a la salut pública i la pràctica de control d’infeccions en els centres de salut”. Recorda que, en un primer moment de la pandèmia, la majoria dels hospitals requerien dues proves de PCR negatives abans d’interrompre la quarantena.

No obstant això, moltes de les persones afectades per la malaltia obtenien proves PCR amb resultat positiu de manera persistent durant setmanes o mesos després de la recuperació clínica. De fet, les últimes troballes indiquen que les PCR reiteradament positives generalment no reflecteixen un virus amb capacitat de replicació.