Els carrers de Tortosa s’omplen per Sant Jordi

  La diada de Sant Jordi s'ha viscut intensament a la capital de les Terres de l'Ebre.

  dav

  Com és tradició, el 23 d’abril, els carrers del centre i el nucli antic de Tortosa s’han omplert de parades de llibres i roses, este any acompanyades de carpes de cada un dels partits polítics que en plena campanya electoral, aprofitaven la cita per explicar les seves propostes.

  Les parades de llibres i roses han sortit al carrer en un dia que començava emboirat, però que ha acabat donant pas al sol i temperatures agradables que han convidat ha sortir al carrer. Així des de primera hora, buscadors de novetats literàries i roses, clàssiques de color roig, o de color groc, que ha tornat a triomfar enguany,  han visitat el recorregut que va des del Carrer Sant Blai, Plaça de l’Àngel, Plaça Paiolet, Carrer de la Rosa i fins a la Plaça de la Cinta, tot i que, quan hi va haver més afluència de gent va ser per la tarda, fins al tard.

  A Tortosa han destacat les novetats dels autors ebrencs protagonistes d’este dia. Els llibreters han reservat un espai destacat per a les obres d’autors del territori, com ara ‘El cel no és per a tothom’, l’última novel·la de la riberenca Marta Rojals, o ‘A passes comptades’, la nova novel·la del dramaturg Valer Gisbert. En poesia, han destacat els reculls de Conxita Jiménez o la nova antologia de la també tortosina Zoraida Burgos. Pel que fa a la narrativa breu, la novetat ha estat ‘Assassins de l‘Ebre’, de diversos autors. I en literatura infantil i juvenil, propostes com ‘Muniatto casteller’, de les germanes Besolí. També ha destacat El Riu, el llibre l’il·lustrat per Ignasi Blanch, amb textos de Gerard Vergés. Altres obres d’actualitat política i social, com ara el llibre de la Generació lo riu és vida, també s’han presentat a l’entorn de la Plaça de l’Olivera.

  A més a més, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, l’agenda d’activitats també preveia  activitats per a tots els públics com ara tallers i signatures de llibres.