Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

David Saldoni: “El Bages necessita el lideratge de Junts al Govern de la Generalitat”

Avatar photo
Junts+ es compromet a posar a l’agenda política nacional els temes que afecten a la nostra comarca

Durant l’acte de tancament de campanya de Junts al Bages, el diputat al Parlament i candidat  de Junts+Puigdemont, David Saldoni, ha detallat les principals propostes de la candidatura al Bages. L’acte ha tingut lloc aquest dijous al Parc de l’Agulla i ha comptat amb els candidats a les llistes  de Junts+Puigdemont del Bages, alcaldes de la comarca, regidors i militants. 

Més seguretat 

Entre les principals propostes de Junts+ al Bages, Saldoni ha reivindicat que “el Bages necessita més  seguretat”. Afirmant que “ja hem demostrat amb la presentació i aprovació de la llei contra les okupacions  delinqüencials el nostre compromís en defensar la propietat privada i eradicar la delinqüència dels blocs  de pisos”. Al mateix temps garantirem la seguretat ciutadana amb polítiques clares contra els robatoris i actes delictius menors i reforçarem els cossos policials i promourem l’aplicació  d’ordenances municipals de civisme. D’una forma molt clara defensem el “qui la fa la paga i  hem de fer les modificacions legals on convingui perquè molts delinqüents entrin per una porta  del jutjat i surtin per l’altra dia rera dia”. 

Millores en infraestructures i mobilitat 

Les principals propostes del partit per la comarca en infraestructures i mobilitat tenen l’objectiu  de construir la comarca del futur amb connexions competitives dins el Bages i amb la resta de  territori. “El Bages necessita carretes dignes i una nova estació de tren”, ha explicat el diputat.  D’una banda, per aconseguir la nova estació de tren “impulsarem una nova estació intermodal  al Congost de Manresa, integrant tren i autobús urbà i interurbà i creant un aparcament  

dissuasiu de gran capacitat per millorar la connectivitat comarcal i regional”, ha dit.  Paral·lelament, “impulsarem la transformació de la C-55 en autovia”.  

Suport a la indústria i a la pagesia 

Des de Junts al Bages, tenen clar que el suport a la indústria i a la pagesia de la comarca és  “clau”. “El Bages necessita potenciar el sector industrial i defensar la pagesia”. “Acompanyarem  la indústria a la transformació mitjançant major tecnificació i innovació”, destacant entre tots els  àmbits la mineria, “un pilar crucial de la comarca, amb potencial per generar indústria, i  promoure el patrimoni i el turisme. Amb el col·lector de salmorres i la creació de l’Institut de la  Mineria de Catalunya, apostarem per un futur sostenible i pròsper”, ha indicat Saldoni. 

Pel que fa a la pagesia, assegura que “donarem suport als pagesos amb polítiques de gestió i  innovació agrícola al Bages, incloent el suport als petits productors i a la indústria  agroalimentària. Vetllarem per facilitar la implantació d’activitats agropecuàries sostenibles en  sòl no urbanitzable”. Per això “seguirem recolzant i desplegarem la Llei de l’Estatut de  municipis rurals”, ha recalcat. 

En tots els cassos, Saldoni ha destacat que el gran repte que tenim és reduir la burocràcia. No  podem permetre que s’hagi de dedicar més temps als papers que a vendre.

Una millor gestió de l’aigua i dels recursos naturals 

El candidat de Junts+ al Bages també ha destacat que des de Junts volen “millorar la gestió de  

l’aigua i dels recursos naturals del Bages per a ser més resilients”. Ho volen fer “augmentant les  inversions per a reduir fuites, incrementant la interconnexió de xarxes municipals d’aigua i  vetllant per preservar la Sèquia de Manresa i els regadius als quals serveix”. També “volem  accelerar el Pla territorial per a camps fotovoltaics”, ha dit. 

Lideratge i projecció a la comarca 

Per aconseguir tot això, Saldoni ha reivindicat que “el Bages necessitat projecció i lideratge” i  “Carles Puigdemont és l’únic capaç de fer-ho”.  

Per a projectar la comarca i posar a l’agenda política nacional els temes que afecten a la  nostra comarca, Saldoni també ha proposat a les altres forces polítiques del Bages un  ampli acord per a fer de lobby al Parlament, crear un grup de treball constant i permanent  per analitzar els temes que afecten a la comarca i treballar-los amb els agents econòmics,  socials i municipals per tal de posar-los a l’agenda política nacional.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one × 1 =

Notícia anterior

Les biblioteques comunals d’Encamp i el Pas de la Casa reparteixen els premis del 13è Concurs de punts de llibre

Notícia següent

Mònica Sales defensa a Tortosa que “farem respectar Catalunya i també el sud del país”

Notícies relacionades