La diada de Sant Jordi 2019 a Lleida

Rafel Nadal i Gerard Quintana encapçalen les vendes d'aquest Sant Jordi a Lleida

Diada de Sant Jordi a Lleida | Fèlix Larrosa | foto: Marc Camón
Paradeta de Sant Jordi | Marc Camón

Ahir, 23 d’abril, vam viure la diada de Sant Jordi. El dia de l’amor, el llibre i la rosa.
Tot feia pensar que seria un dia gris, però ja a primera hora, els carrers del centre de la ciutat es van omplir de vianants que passejaven amunt i avall, gaudint d’aquesta festivitat tan especial i tan nostra. El dia va començar una mica gris, però a poc a poc el sol i el bo van fer acte de presència, exceptuant una estona de pluja a la tarda. L’afluència va ser molta i les vendes, per sobre del previst.

Obra de teatre infantil dida de sant jordi 19 | foto: Marc Camón

Els llibres més venuts d’aquesta jornada a les terres lleidatanes han estat: L’obra guanyadora del 39è Premi Ramon Llull, ‘El fill de l’italià, de Rafel Nadal; ‘Entre el cel i la terra’, de Gerard Quintana, ‘El fibló’, de Sílvia Soler i ‘El millor d’anar és tornar’, d’Albert Espinosa. La política i el procés han tingut un pes específic bastant important. Llibres com ‘Contes des de la presó’, d’Oriol Junqueras o ‘Tres dies a la presó’, de Jordi Cuixart i Gemma Nierga han estat supervendes. D’autors Lleidatans han destacat ‘Atles de l’oblit’ (Pagès Editors), de Teresa Ibars, Elogi del tres’, de Marialba Revés; ‘Lleida desapareguda’, de Joan Torné i Sandro Machetti, o ‘Sóc més de l’oest’, del Sr. Postu. En llengua castellana podem trobar ‘La casa alemana’, d’Annette Hess, i ‘… Y ahí lo dejo’, de Gonzalo Boye, entre els més venuts a Lleida.

Abacus- Diada de Sant Jordi 19 | foto: Marc Camón

La valoració del gremi de llibreters, davant aquesta edició del Sant Jordi ha estat molt positiva. Asseguren que les vendes s’han incrementat, la setmana santa ha acompanyat i tot ha anat bé, malgrat la pluja.