Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

Reus prorroga per 15 anys les autoritzacions dels mercats de Marxants

Avatar photo
En el cas de Reus, aquest acord afecta més de 90 parades: el 75% en el cas del Mercat Central i el 90% per a les del Carrilet

La majoria de les autoritzacions per l’ocupació temporal per a la venda sedentària dels mercats ambulants de Marxants, situats al voltant del Mercat Central i del Carrilet, finalitzaven el 7 d’octubre de 2025. Ara, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Reus ha aprovat prorrogar-les per un període de 15 anys, tal com permet la normativa vigent.

En el cas de Reus, aquest acord afecta més de 90 parades: el 75% de les autoritzacions dels mercats setmanals entorn del Mercat Central —dilluns i dissabtes laborables— i al 90% de les autoritzacions del mercat de Marxants que es fa els dimecres al matí al Mercat del Carrilet. La resta d’autoritzacions no acaben el 2025, ja que són fruits de concursos posteriors.

La decisió municipal ve motivada perquè en el cas dels Marxants de Reus, l’Ajuntament a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis ja va endreçar i reorganitzar completament els tres mercats setmanals l’estiu de 2020, arran de la reobertura després de la pandèmia de la COVID-19. Aquest redisseny, executat amb el suport del col·lectiu, va suposar la reducció de gairebé el 50% de la superfície de venda però mantenint el 75% dels paradistes, gràcies a la reducció proporcional de les parades més grans.

El resultat encara és vigent: ara els mercats setmanals de Reus són molt menys densos, més segurs i agradables per als clients, amb passadissos més amples i més espai a l’interior de les parades. Amb el canvi també es va millorar la mobilitat de vianants i vehicles entorn dels mercats de Marxants.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × one =

Notícia anterior
montblanc

Es fan públiques les bases del cinquè certamen literari Vila de Montblanc

Notícia següent
Vilagra

El Govern demana la dimissió del president de la Federació Catalana de Futbol per frau electoral

Notícies relacionades