Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Es fan públiques les bases del cinquè certamen literari Vila de Montblanc

Avatar photo
Enguany no es convocarà el premi de narrativa ‘Portal de Bové’
montblanc

L’Associació Literària l’Escarritx i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Montblanc han fet públiques les bases del Certamen Literari Vila de Montblanc, que arriba a la seva cinquena edició amb canvis importants, dels quals el més significatiu és que, en aquesta cinquena edició, no es convocarà el premi de narrativa ‘Portal de Bové’. 

Aquesta decisió s’ha pres per dos motius. D’una banda, per un tema econòmic. Si bé la partida destinada als premis, que és de 7.000 euros, no s’ha tocat, no hi prou recursos per fer front a la resta de despeses que genera el certamen, com ara l’organització de la gala o les retribucions dels membres del jurat. D’altra banda, la infraestructura necessària per a convocar, valorar i deliberar el premi de narrativa és complexa i difícil de mantenir en el temps. 

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament i l’Associació Literària l’Escarritx han acordat convocar només el premi de poesia ‘Pont Vell’ dotat amb 2.000 euros, si bé no es descarta que el ‘Portal de Bové’ de narrativa es pugui recuperar de cara a l’any vinent novament. De fet, l’Ajuntament i l’Escarritx treballaran perquè així sigui. “El pressupost pels premis no s’ha reduït, però només cobreixen les despeses del premi. Altres despeses com pagar al jurat o l’organització de la gala, té uns costos que no tenen partida”, assegura el president de l’entitat, Sergi Olivan. 

Les bases del premi de poesia ‘Pont Vell’ incorporen lleugeres modificacions, provocades pel desenllaç de la quarta edició, en la qual, després de la polémica causada pel fet que l’obra presentada era una traducció pròpia de l’autor del castellà al català, el premiat havia incomplert el punt de les bases que diu que una obra no pot ésser pendent d’adjudicació de cap altre certamen. L’entitat literària, en assemblea de socis, va decidir concretar en el primer punt de les bases, que «no s’admetran traduccions d’altres llengües». També hi ha un relleu en el jurat del ‘Pont Vell’, ja que l’escriptora i poetessa barcelonina Susana Pérez Civit substituirà a en Jordi Llavina, que havia actuat de jurat en les passades edicions. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three + nine =

Notícia anterior

Gavà prepara un dispositiu especial per a una revetlla de Sant Joan segura

Notícia següent

Reus prorroga per 15 anys les autoritzacions dels mercats de Marxants

Notícies relacionades